20 éves irodai munka után megterhelő lenne eladóként elhelyezkednem? Ugyanis váltani szeretnék, de egyelőre nem akarok irodában dolgozni, kipróbálnám magam más munkakörben.
9# : Ez egy kis szálloda és egyedül vagyok szobalány. Két emelet (20 szoba), lift nincs és zsúrkocsi sem, mindent kézben cipelek. Átlag napi 10 utazószoba van, de szokott lenni 14-15 is, ami 20-30 ágyat jelent. Először kihordom a szemetet (két-három sitteszsáknyi), utána a rengeteg törölközŐt (vizesen), aztán a szennyes ágyneműket bálákba összekötve kihordom a szobákból a szervízszobába (ami egy van, az első emeleten). 5-7 kiló egy bála, (ebben a törölközők nincsenek benne). Ezután minden szobához összekészítem a tisztát (ugyanannyi súly+ törölközők) és behordom a szobákba két emeletre plusz a földszinti két szobába). Két kézben viszem az 5-5 kilót. Plusz cipelem a porszívót, felmosót, tisztítószeres kosarat.
A törölközőket és asztalterítőket mind én mosom két mosógéppel egész nap (egy szoba 4 törölköző, vagy több, ha cserélem is a foglalt szobákban). Számold ki, összesen mennyi... Ezeket a pincében teregetem, szóval oda hordom lavórban le-fel, napi vagy ötször-hatszor, a száradtakat meg vissza.
És akkor még a szobákat és fürdőket ki is takarítom és felhúzom a tiszta ágyneműket. Az állandó hajlott testtartástól kezd tönkremenni a gerincem. Ha nincs szerencsém, és nem tudok emeletenként haladni, mert már érkeznek az új vendégek, akkor sétáltatom le-fel a tisztitószeres összes cuccot.
Nem tudom, hány kilométer teszek így meg nap-mint nap a pincétől a második emeletig , lépcsőzve, felpakolva. A végén felporszívózom a folyosókat,felmosom a lépcsőket. Mire hazaérek úgy érzem magam, mintha kerékbe törtek volna és járni alig bírok :(
Ja,és mindezért nem vagyok túlfizetve...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!