Építőipari munkások kérném a véleményeteket, leginkább a szobafestőknek! Szerintetek megéri bele kezdeni megtanulni a szobafestő mázoló szakmát? Jól fizet ez a szakma? És ha igen mégis mennyit? Megterhelő nagyon? Mik a tapasztalataitok?
A fizetés alatt Budapesti fizetésre gondolok.
Válaszokat előre is köszönöm!
Bátyám szobafestő és asztalos. Faipari mérnök diplomával.. Ezzel szerintem mindent elmondtam. Jobban keres mintha alkalmazott lenne. Hogy nehéz e? Fiatalon nyilván jobban bírod, mint minden fizikai munkánál. Meg lehet szokni, de nem egyszerű, és pepecs munka, ha tényleg szépen akarsz dolgozni. Márpedig csak így lehet, ha jó referenciákat akarsz. Igaza van az egyesnek, viszont azért mindig lesz egy réteg, akinek van pénze és ő festetni fog, nem maga festeget.
Ha igénye van a szellemi kihívásokra, mint ahogy a bátyámnak is lenne, akkor kicsit megalkuvás, mert a mesterek nagy része, hogy mondjam finoman, nem egy észlény, sok gondolkodás nem kell ide. Tévedés, nem nézek le se én, se ő senkit! De ez egy ilyen szakma, nem az iq a legfontosabb, nem sokat kell gondolkodni, kihívás csak fizikai téren van, szellemileg nem. (az eq viszont itt is fontos lenne, mint mindenhol. Aztán ez is vagy van, vagy nincs, de ez már iqtól független)
En festő vagyok. A fizetés nem túl jo es nem jelentenek be 8 órára. Papíron dolgozol 4-6 orat, valójában meg 9-10 orat naponta. Fizetett szabadság nincs, munkaruhat nem adnak, táppénz nincs, ünnepnapokat nem fizetik .
Külföldön festék nehany eve. Itt megelek belőle de átlag alatti a fizetésem.
Vállalkozóként jobban lehet keresni de rizikósabb es penzt kell fektetni a szerszámokba, munkás auto kell, hirdetni kell es lehet nem is lesz munkád folyamatosan mert mások alád ígérnek árban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!