Párkapcsolatban, hogyan érdemes a pénzügyeket kezelni?
1. Egy bankszámlára megy a kettőnk fizetése és ahhoz mindkettőnknek van 1-1 kártyája. Ezen felül van egy betétszámla, amire minden hónap végén a megmaradt pénzt a bankszámláról rátudjuk utalni, így össze tudjuk gyűjteni a pénzt.
2. Mindkettőnknek a saját bankszámlájára érkezik a fizetése. A hó végén megmaradt pénzeket átutaljuk egy betétszámlára.
3. Mindkettőnknek a saját bankszámlájára érkezik a fizetése. Mind ketten fizetés napon leveszünk ugyanannyi összeget a bankszámláinkról és ezt az összeget betesszük a közösbe. Ebből fizetjük a rezsit, kaját...stb. Ami meg megmaradt a bankszámlákon, ezt az összeget mindenki arra költi amire az alapdolgokon kívül szeretné.
Melyik a jobb megoldás, vagy esetleg van jobb is?
huhu, azért a válaszokból milyen durván látszik, hogy a társadalom nagy része mennyire pénzügyi analfabéta! Te atyaúristen...
Ezért van a rengeteg eladósodott család, egyéb durva pénzügyi gondokkal küszködés.
Egy család, egy házaspár bárhogyan is nézzük, egy rendkívül szoros szövetség. Ahhoz, hogy jól működjön, alapvetően kell:
1. szerelem
2. anyagi egyetértés.
Pont.
“Most ő eltart engem?”
“Most én eltartom őt?”
“Ezt vajon viszonoznom kell?”
“Vajon megérdemelte?”
“A fizetésemet mindig eltankolja?”
“Amíg az én kenyeremet eszed az én házamban”
“Megint elverte a közös kasszát műkörmösre/autószerelőre”
“Elitta a fizetésem?”
Ahol ilyen gondolatok felmerülnek, ott nem a pénzzel van gond, hanem a kapcsolattal.
Nálunk soha, de soha nem jutott egyikünknek sem eszébe azon törni a fejét (és akár csak magában is megkérdöjelezni) ki mennyi pénzt és mennyi munkát fektetett a kapcsolatba.
Mi nem vesszük túl szigorúra.
Mindkettőnk saját bankszámlára kapja a fizetést ahonnan jövedelemarányosan átutaljuk egy részét közösre.
Közös számláról mennek a közös dolgok és van rajta vésztartalék mosógépre, csőtörésre és hasonlóra.
Saját számláról saját pénzből mindenki azt vesz amit szeretne és a másik nem szól bele.
Engem hidegen hagy a műkörmös és fodrász, asszonyt pedig a játszós számítógép.
Érdemes elolvasni - meg a többi cikkét is:
Mi nem komplikáljuk ennyire túl.
Mindkettőnknek saját számlája van, a lakbért felesben fizetjük,ha bevásárolunk egyszer én fizetek,egyszer meg ő.
Ha bármelyikőnknek valamire szüksége van,megveszi magának és kész.
Ha nagyobb összeget költenénk,pl bútort veszünk, azt is elfelezzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!