Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ebben a gazdasági helyzetben...

Ebben a gazdasági helyzetben akik több hónapja munkanélküliek miért nem hajlandóak elvállalni munkát bruttó 297 ezerért, pontosan mire várnak, nem több a semminél?

Figyelt kérdés

egy műszakos munkáról beszélünk, fizikailag nem megterhelő!

nyilván nem a magasan képzettekhez, programozókhoz, közgazdászokhoz, mérnökökhöz szól a kérdésem!

2023. febr. 11. 18:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
88%
Ezt hívják béralkunak. Nekem például többet ér a szabadidőm, mint hogy ilyen bruttóért elmenjek gályázni valahova. Ezzel az erővel azt is mondhatnád, hogy aki nem talál munkát az vállalja el akár napi ezer forintért is amit ajánlanak, hiszen az is több a semminél. Én ilyen alternatíva mellett inkább elvagyok itthon, találok magamnak hasznosabb elfoglaltságot is.
2023. febr. 11. 23:27
 12/16 anonim ***** válasza:
85%

"Ezt hívják béralkunak. Nekem például többet ér a szabadidőm, mint hogy ilyen bruttóért elmenjek gályázni valahova."

"Én ilyen alternatíva mellett inkább elvagyok itthon, találok magamnak hasznosabb elfoglaltságot is."

Igen, csak ez a dolog addig működik, amíg van tartalékod, amit felélhetsz. Nyilván én sem akarnék kevés pénzért, rossz munkakörülmények között dolgozni, ha netalán elveszíteném az állásomat. De mondjuk ha képzettség nélkül lennék munkanélküli hosszú hónapok óta (mint amit írt a kérdező), akkor biztos nem heverésznék otthon, a tökömet vakarva, pár hónap alatt akár több éves megtakarításomat felélve. Húznék dolgozni, aztán munka mellett keresnék jobb helyet.

2023. febr. 11. 23:57
 13/16 anonim ***** válasza:
38%
12# Akkor ezek szerint mindenkinek van jobb alternatíva ha senki sem vállalja, vagy legalábbis bízik benne hogy lesz. A kérdés az, hogy kinek van szüksége jobban a másikra. Ha most el akarom adni az autómat egymillió kettőért, erre idejön valaki hogy 700-at ad érte akkor oda kéne adnom gondolkodás nélkül? Én akkor inkább megtartom magamnak. Hasonlóképpen vagyok a munkaerőmmel és az időmmel is. Megtehetem hogy nem vállalok el bármit megalázó bérért. Ezt hívják alkupozíciónak.
2023. febr. 12. 00:08
 14/16 anonim ***** válasza:
94%

"12# Akkor ezek szerint mindenkinek van jobb alternatíva ha senki sem vállalja, vagy legalábbis bízik benne hogy lesz."

Ez akkor lenne igaz, ha mindenki végletekig logikusan működne, de hát sajnos nem így van.

Gondolom - de hát ez még mindig csak a feltételezésem - ha valaki több hónapja nem talál semmit, akkor kb. nincs alkupozíciója. Mármint van, amíg ki nem fut a megtakarításaiból, de az más kérdés, hogy ennek van-e értelme. Ha 3-4-5 hónap alatt nem talált jobb állást, akkor mennyi annak az esélye, hogy még pár hónap várakozással fog?

Az autós példádról: ha szerinted 1,2 milliót ér egy autó és a hirdetés feladásának másnapján felhív valaki, hogy elviszi 700-ért, akkor teljesen jogos, hogy nem adod oda. No de ha fél éve a nyakadon van és senki sem akarja elvinni annyiért, akkor utána is biztos lennél benne, hogy valóban 1,2 millió a helyes ár, vagy csak rohadtul túláraztad? Szerintem az utóbbi.

2023. febr. 12. 00:19
 15/16 anonim ***** válasza:
86%
Ahány ember, annyi élethelyzet. Ezek szerint senkinek nem éri meg ez a munka ilyen bérért. Én is több mint fél éve keresek már, de csak hasonlókat találtam. Úgy vagyok vele, hogy inkább lazulok még néhány hónapot, aztán ha nem lesz semmi értelmes, akkor szedem a sátorfámat és megyek vissza Németországba. Ott egy hónap alatt négyszeresét kapom. Az értékes időm elpazarlásának érezném elvállalni ezt a munkát kevesebb mint nettó 200-ért.
2023. febr. 12. 00:35
 16/16 anonim ***** válasza:
Hát fél év után én nem túl sokat gondolkodnék ezen, hanem húznék kifele. Fél év embertelenül hosszú idő, nem akarlak bántani, de mit gondolsz, csoda fog történni? Én is tök frankón elvegetálnék a jelenlegi árak mellett, a mostani megtakarításomból szerintem 8-9 évig is, de hát azért nem hiszem, hogy sok értelme lenne.
2023. febr. 12. 01:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!