Ebben a gazdasági helyzetben akik több hónapja munkanélküliek miért nem hajlandóak elvállalni munkát bruttó 297 ezerért, pontosan mire várnak, nem több a semminél?
egy műszakos munkáról beszélünk, fizikailag nem megterhelő!
nyilván nem a magasan képzettekhez, programozókhoz, közgazdászokhoz, mérnökökhöz szól a kérdésem!
Honnan a fenébe tudjuk, hogy a te ismerősöd miért nem hajlandó elvállalni, kérdezd meg tőle.
Én elvállalnám.
A Covid alatt engem is elküldtek.
Pedig diplomás pozícióban dolgoztam multinál.
Diploma, angol,német folyékony és így is 4 hónapig tartott anno míg találtam olyan helyet, ami normális.
Ilyen kvalifikációkkal nem fogok elmenni sorra.Nem azért fektettem időt,pénzt a diplomába, nyelvtudásom fejlesztésébe.
Azért, mert most volt egy hosszú, sokáig tartó, globális konjuktúra. Az emberek hozzászoktak a jóhoz. Most egy lejtőn vagyunk, már csak az a kérdés hogy ez a lejtő mennyire lesz meredek és milyen mélyre visz...
Sokan úgy vannak vele, hogy az elmúlt pár évben könnyű volt munkát találni és még ez maradt meg a fejükben. Az nem jut el a tudatukig, hogy több hónapnyi munkanélküliség helyett dolgozhattak volna az általad említett bérért és már több százezerrel, vagy akár több mint egy millióval beljebb lennének mint most.
Plusz még egy szubjektív dolog: rengeteg szakmában és iparágban (az enyémben is) az volt a módi már jópár éve, hogy ha rosszul végzed a munkádat, akkor is csak tartani kell a markodat a jó pénzért, mert úgysincs más a helyedre. A legkirívóbb ebben talán az építőipar. A világ összes kóklere odasereglett, aztán most lehet hogy kopp lesz. (Persze a szakmájukat tényleg értő embereknek nem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!