Munkanélküli vagyok, immáron két hónapja. -iszonyatosan szükségem van már a pénzre. Felvettek egy munkahelyre (bank) HATÁROZOTT 2 hónap munkára bruttó 160 ezerrel+ cafeteria 20 ezer, de ez csak dec.1-től-és ugye itt a karácsony . Mit csináljak?
És a minimálbéres cégnél mikortól kezdenél?
Ott is dec. 01?-
Akkor menj a minimálbéres helyre
(ha gondolod, hogy az jobb)
Azonnal a minimálbéreset választanám a helyedben. Az fix, és minden hónapban kapsz bért.
A másik helyen aláírtál már valamit, ha igen, akkor előbb azt kéne tisztáznod.
Hát, 3 lehetőséged van.
VAgy elmész a minimálbéresre, számomra ez szimpatikusabb, még ha kevesebb is a pénz, ki a fene akar pár hónap múlva újra melót keresni.
A bankot választod, 3 hónapig kicsit több lesz a pénzed, aztán megint semmi, ki tudja meddig...
Vagy ha nagyon kell a pénz, kezdd el a minimálbérest, próbaidő alatt jogod van megszüntetni a munkaviszonyt, át tudsz menni a bankba. Aztán február végétől megint keresgélsz.
Őszintén szólva nem tudom, mit kell ezen gondolkodni, számomra egyértelmű lenne az inkább kevesebb, de hosszabb távú bevétel.
Sziasztok-nagyon köszönöm az eddigi válaszokat-kedvesek vagytok!
Még nem írtam alá semmit sem a bankos munkával kapcsolatban.
Én is azt hiszem az lesz a legjob, ha a minimálbéreset választom,mert az mégis csak "állandó" lene.Én sem bízom ebben a banki munkában-mert először arra gondoltam, hogy elmegyek oda és jól bedolgozom magamat-és akkor hátha maradhatok tovább is...-de ugye ez csak az én vágyálmom-erről szó sincsen,nem is beszéltünk sajnos erről.
Elmennek a minimalberesre, ha "mar holnap kezdhet" tipusu, majd dec1-el siman otthagynam oket, es mennek a bankhoz.
Le is irom miert.
Normalis helyen a probaidoben is adnak kafeteriat, nem ezzel sporolgatnak.
Tehat, mar fenttartassal kezelnem, de ha kell a penz, az is jo, amit ott adnak.
Probaidoben minden tovabbi nelkul felmondhatsz.
Es egy banknal vegzett normalis munkaval tobb eselyed van arra, hogyha elegedettek a munkaddal, akkor tovabb is alkalmaznak, vagy szolnak ha van valami mas is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!