Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkanélküli vagyok, immáron...

Munkanélküli vagyok, immáron két hónapja. -iszonyatosan szükségem van már a pénzre. Felvettek egy munkahelyre (bank) HATÁROZOTT 2 hónap munkára bruttó 160 ezerrel+ cafeteria 20 ezer, de ez csak dec.1-től-és ugye itt a karácsony . Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Most viszont felvettek egy másik céghez minimálbérrel de ez nem határozott időre szól-három hónap után it is lesz 10 ezer cafeteria. -SZERINTETEK? Tehát ezt fogadjam el és maradjak-ne fogadjam el és menjek a két hónap nagyobb pénzért dolgozni-vagy mit csináljak?
2013. nov. 12. 12:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
44%
Bankban dolgozom, és nem hallottam még olyant, hogy 2 hónap fix munkára vesznek csak fel. Egy csomó költség a banknak az új munkaerő betanítása (bankspecifikus ismeretek). Az nem a próbaidő lenne?
2013. nov. 12. 12:31
 12/21 A kérdező kommentje:

Igen,én is pont erre gondoltam , hogy így kéne tennem,hogy most gyorsan elvállalom ezt-akkor lesz egy pár forintom karácsonyra, aztán dec.elsejétől pedig bank.

Pedig igen, határozott időre a behajtási osztályra keresnek karácsony előtti időszakra embert egy főt-és ezt csak munkaerő kölcsönzőn keresztül lehetett megpályázni (k&h) -szerintem azért,mert lesznek szabadságok, és hogy legyen,aki viszi a dolgokat...-viszont pont arra gondoltam, hogy egy csomóidő a betanulás meg minden,tehát nem lehet hogy csak két hónap legyen, ráadásul így van bankspecifikus dolgok is vannak,aminek az elsajátítása hónapok-tudom,mert a tesóm is bankban dolgozik.Nagyon félek ezt meglépni, mármint a dec.1-ei váltást, de azt hiszem lehet, hogy beleugrok.

2013. nov. 12. 12:36
 13/21 anonim ***** válasza:
67%

Hát sok sikert hozzá. Így, hogy kölcsönzött munkaerő, már értem.

A helyedben akkor is a biztos fixet választanám, és inkább pályázgatnék bankokhoz, pénzintézetekhez.

2013. nov. 12. 12:40
 14/21 anonim ***** válasza:
52%

Ez attól is függ, hogy melyik milyen tapasztalatot ad és te mennyire vagy piacképes. A minimálbéres a szakmádon belül van? Van onnan lehetőséged továbblépni? Mivel 2 helyre is fel akarnak téged venni két hónapon belül, ezért gondolom jó vagy valamiben, a banki meló meg adna újabb két hónapnyi lehetőséget álláskeresésre.

Én a helyedben mindenképp elmennék a minimálbéres melóra, dec 1-től pedig max fognám és otthagynám őket, ha nem vág a dolog a szakmámba. A banknál biztos rengeteget tanulnál, de én sem értem a két hónapot, hiszen az majdnem hogy betanulási idő... Szóval még ha nem is vesznek fel a bankhoz, az ad neked jó referenciát és tapasztalatot (ha jól végzed a dolgod)

Mindenképp nehéz kérdés, mert a hosszú távú biztos jobb, mint a rövid távú, de több pénz, csak ha előre akarsz lépni az nem mindig megy kockázat nélkül.

2013. nov. 12. 12:45
 15/21 anonim ***** válasza:
37%

Most hogy jobban belegondoltam, egyértelmű, h december 1-el váltanék a bankos melóra.

Lesz némi tapasztalatod, nagyobb eséllyel pályázhatsz meg hasonló munkaköröket, így legalább bele tudod írni az önéletrajzodba és tényleg nem tudhatod, milyen lehetőség kínálkozik ott a 2 hónap alatt.

Én még anno a Quelle-nél voltam munkaerő kölcsönzőn keresztül, eredetileg 2-3 hétről lett volna szó, aztán annyira elégedettek voltak velem, h átvettek volna főállásba, de végül mást választottam a távolság miatt.

2013. nov. 12. 13:02
 16/21 anonim ***** válasza:
52%

én a bankost választanám. Közben keresnék mást. Ha munkaerőközvetítő, utána is lesz munkájuk, már előtte szólj nekik, hogy le fog járni a 2 hónap, és továbbra is lesz munkád.

A másik, hogy amit itt két hónap alatt megkeresel, azt a másik helyen 3-4 hónap alatt, illetve tényleg nagyobb az esélyed, hogy ott maradj, és más helyeken az a 2 hónap tapasztalat is számít.

Egy kis off: A férjemmel állandó munkánk van, bár nem keresünk egetverően sokat, de sok a kiadásunk. Nem veszünk Karácsonyra senkinek semmit, mert most fontosabb a mi jövőnk, mint az ajándékozás, ezt megérti a család is, pedig ez a kedvenc ünnepem. Szerintem ha határozott idejű munkád lesz, vagy minimálbéres, akkor se nagyon költekezz. De ez csak az én véleményem.

2013. nov. 12. 13:42
 17/21 anonim ***** válasza:
54%

Szia,

bankban dolgozom én is, igaz háttér területen, pénzügyi elemzőként.

Igenis vannak 2-3 akárhány hós határozott idejű munkák rendeszeresen (főleg a fiókhálózstban, adatrögzítésen, call centerben) és simán el tudom képzelni, hogy mindezt a karácsony előtti nagy vásárlási lázra időzítik (sajnos ilyenkor bolondulnak meg az emberek és szedik fel a sok személyi kölcsönt, áruhitelt stb.).

Az is normális nálunk, hogy a próbaidő alatt nem jár cafeteria, illetve olyan konstrukció van még, hogy a próbaidő alatt a munkavállaló nem kap meg belőle semmit, ha viszont marad, akkor visszamenőleg jár neki. Nyilván nagy különbségek vannak attól függően, hogy kinek mi a munkaköre és az alapbére.

Kedves Kérdező, számolj egy kicsit a 160 eFt-os banki határozott idejű állással 2 hónap alatt annyit keresel (cafeteria nélkül) mint 3,5-4 hónap alatt a másikkal- és minimálbéres munka hidd el több van.

Nálunk rendszeres, hogy a hálózatba, callcenterbe határozott idővel vesznek fel mindenkit és igenis ha nagyon jól dolgozol, munkabíró vagy, kedves és kommunikatív, szimpatikus leszel a csoportvezetődnek és a kollegákkal sincs konfliktus- akkor hidd el, hogy számíthatasz véglegesítésre vagy egy másik munkakörben pl. 1 éves határozottra.

A pénzügyi szektor a legjobban jövedelmező ágazat, nehéz bekerülni, de általában megéri. Tény, hogy elvárások is vannak- de aki szeret és tud dolgozni, azt legalább az átlagnál jobban megbecsülik (mint hasonló munkakörben más szektorban).

Ne félj tőle, válaszd azt, ami többet fizet, ha egyébként a munkakör hasonló vagy mindegy.

(azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy szerencsére nincs is éjszakába nyúló túlórázás, illetve nálunk pénteken rövidebb munkarend van- összességében sokkal családbarátabb, mint máshol, egy kereskedelmi multinál mindenképpen).

Hosszú távon neked ez éri meg, innen van lehetőséged továbblépni, bizonyítani- minimálbéres állás hidd el, mindig van- és egy bankos tapasztalattal még könnyebben találsz jobbakat.

Majd írd meg, hogy döntöttél, sok sikert.

2013. nov. 12. 13:44
 18/21 A kérdező kommentje:
Húha-de kedvesek vagytok,rengeteg segítségem, és persze megerősítésem érkezett Tőletek az eredeti tervemhez :) -igen-én is pont arra gondoltam, hogy milyen jó,ha átmegyek dec.1-től a bankhoz-hátha sikerül ott elhelyezkednem,mint banki alkalmazott!Sajnos nem ez a szakmám, és el kell mondanom, hogy még érettségim sincsen-viszont állítólag amiben nagyon ó vagyok az a komunikáció.-ezt nem én mondom,hanem volt főnökeim...-dolgoztam behajtáson pénzintézetnél és dolgoztam call centerben értékesítőként is...-szóval papír alapon semmi esélyem egy ilyen pozícióra-hiszen több körös interjúk vannak,nagyon nehéz tesztek...-ezen most itt túl vagyok-no és sikerült-ezért nem szeretném "veszni hagyni"...
2013. nov. 12. 13:47
 19/21 A kérdező kommentje:

Hát nem győzöm köszönni ezt a sok kedves és tartalmas választ részetekről :)

Kedves utolsó-Neked is külön köszönet,amiért alátámasztottad, hogy miért legyek bátor :)

Most sikerült bekerülnöm, én is úgy érzem nem hagyhatom kie zt a lehetőséget,hiszen ha ennek esetleg vége is lenne,akkor minimál bérrel biztos felvesznek máshová is.-viszont tudjátok,az előbb írtam, hogy nekem alapvetően nincs ilyen pénzügyi képzettségem.Holnap kezdek a másik helyen-a minimálbéresen-most hívtak :D

De nem baj,ennek így kell lennie ezek szerint.

A banknál azért sok tapasztalatra tehetek szert és olyan jó lenne, ha sikerülne náluk véglegesíteni magamat!

Így van,nem mindegy az sem,hogy pénteken előb hazamehetünk nem kell éjszakázni,nehéz fizikai munkát végezni...-szóval ezen nem gondolkodhatok tovább-tényleg nem!

2013. nov. 12. 14:07
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

egy kis off, de talán mégsem off...

A Karácsony Jézus születésének az ünnepe, egyben a "szeretet ünnepe". Mi köze a 2 melónak ahhoz, hogy jön a Karácsony?

(nyelvtannácik kíméljenek, hogy kisbetűvel írandó)

2013. nov. 12. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!