Munkanélküli vagyok, immáron két hónapja. -iszonyatosan szükségem van már a pénzre. Felvettek egy munkahelyre (bank) HATÁROZOTT 2 hónap munkára bruttó 160 ezerrel+ cafeteria 20 ezer, de ez csak dec.1-től-és ugye itt a karácsony . Mit csináljak?
Igen,én is pont erre gondoltam , hogy így kéne tennem,hogy most gyorsan elvállalom ezt-akkor lesz egy pár forintom karácsonyra, aztán dec.elsejétől pedig bank.
Pedig igen, határozott időre a behajtási osztályra keresnek karácsony előtti időszakra embert egy főt-és ezt csak munkaerő kölcsönzőn keresztül lehetett megpályázni (k&h) -szerintem azért,mert lesznek szabadságok, és hogy legyen,aki viszi a dolgokat...-viszont pont arra gondoltam, hogy egy csomóidő a betanulás meg minden,tehát nem lehet hogy csak két hónap legyen, ráadásul így van bankspecifikus dolgok is vannak,aminek az elsajátítása hónapok-tudom,mert a tesóm is bankban dolgozik.Nagyon félek ezt meglépni, mármint a dec.1-ei váltást, de azt hiszem lehet, hogy beleugrok.
Hát sok sikert hozzá. Így, hogy kölcsönzött munkaerő, már értem.
A helyedben akkor is a biztos fixet választanám, és inkább pályázgatnék bankokhoz, pénzintézetekhez.
Ez attól is függ, hogy melyik milyen tapasztalatot ad és te mennyire vagy piacképes. A minimálbéres a szakmádon belül van? Van onnan lehetőséged továbblépni? Mivel 2 helyre is fel akarnak téged venni két hónapon belül, ezért gondolom jó vagy valamiben, a banki meló meg adna újabb két hónapnyi lehetőséget álláskeresésre.
Én a helyedben mindenképp elmennék a minimálbéres melóra, dec 1-től pedig max fognám és otthagynám őket, ha nem vág a dolog a szakmámba. A banknál biztos rengeteget tanulnál, de én sem értem a két hónapot, hiszen az majdnem hogy betanulási idő... Szóval még ha nem is vesznek fel a bankhoz, az ad neked jó referenciát és tapasztalatot (ha jól végzed a dolgod)
Mindenképp nehéz kérdés, mert a hosszú távú biztos jobb, mint a rövid távú, de több pénz, csak ha előre akarsz lépni az nem mindig megy kockázat nélkül.
Most hogy jobban belegondoltam, egyértelmű, h december 1-el váltanék a bankos melóra.
Lesz némi tapasztalatod, nagyobb eséllyel pályázhatsz meg hasonló munkaköröket, így legalább bele tudod írni az önéletrajzodba és tényleg nem tudhatod, milyen lehetőség kínálkozik ott a 2 hónap alatt.
Én még anno a Quelle-nél voltam munkaerő kölcsönzőn keresztül, eredetileg 2-3 hétről lett volna szó, aztán annyira elégedettek voltak velem, h átvettek volna főállásba, de végül mást választottam a távolság miatt.
én a bankost választanám. Közben keresnék mást. Ha munkaerőközvetítő, utána is lesz munkájuk, már előtte szólj nekik, hogy le fog járni a 2 hónap, és továbbra is lesz munkád.
A másik, hogy amit itt két hónap alatt megkeresel, azt a másik helyen 3-4 hónap alatt, illetve tényleg nagyobb az esélyed, hogy ott maradj, és más helyeken az a 2 hónap tapasztalat is számít.
Egy kis off: A férjemmel állandó munkánk van, bár nem keresünk egetverően sokat, de sok a kiadásunk. Nem veszünk Karácsonyra senkinek semmit, mert most fontosabb a mi jövőnk, mint az ajándékozás, ezt megérti a család is, pedig ez a kedvenc ünnepem. Szerintem ha határozott idejű munkád lesz, vagy minimálbéres, akkor se nagyon költekezz. De ez csak az én véleményem.
Szia,
bankban dolgozom én is, igaz háttér területen, pénzügyi elemzőként.
Igenis vannak 2-3 akárhány hós határozott idejű munkák rendeszeresen (főleg a fiókhálózstban, adatrögzítésen, call centerben) és simán el tudom képzelni, hogy mindezt a karácsony előtti nagy vásárlási lázra időzítik (sajnos ilyenkor bolondulnak meg az emberek és szedik fel a sok személyi kölcsönt, áruhitelt stb.).
Az is normális nálunk, hogy a próbaidő alatt nem jár cafeteria, illetve olyan konstrukció van még, hogy a próbaidő alatt a munkavállaló nem kap meg belőle semmit, ha viszont marad, akkor visszamenőleg jár neki. Nyilván nagy különbségek vannak attól függően, hogy kinek mi a munkaköre és az alapbére.
Kedves Kérdező, számolj egy kicsit a 160 eFt-os banki határozott idejű állással 2 hónap alatt annyit keresel (cafeteria nélkül) mint 3,5-4 hónap alatt a másikkal- és minimálbéres munka hidd el több van.
Nálunk rendszeres, hogy a hálózatba, callcenterbe határozott idővel vesznek fel mindenkit és igenis ha nagyon jól dolgozol, munkabíró vagy, kedves és kommunikatív, szimpatikus leszel a csoportvezetődnek és a kollegákkal sincs konfliktus- akkor hidd el, hogy számíthatasz véglegesítésre vagy egy másik munkakörben pl. 1 éves határozottra.
A pénzügyi szektor a legjobban jövedelmező ágazat, nehéz bekerülni, de általában megéri. Tény, hogy elvárások is vannak- de aki szeret és tud dolgozni, azt legalább az átlagnál jobban megbecsülik (mint hasonló munkakörben más szektorban).
Ne félj tőle, válaszd azt, ami többet fizet, ha egyébként a munkakör hasonló vagy mindegy.
(azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy szerencsére nincs is éjszakába nyúló túlórázás, illetve nálunk pénteken rövidebb munkarend van- összességében sokkal családbarátabb, mint máshol, egy kereskedelmi multinál mindenképpen).
Hosszú távon neked ez éri meg, innen van lehetőséged továbblépni, bizonyítani- minimálbéres állás hidd el, mindig van- és egy bankos tapasztalattal még könnyebben találsz jobbakat.
Majd írd meg, hogy döntöttél, sok sikert.
Hát nem győzöm köszönni ezt a sok kedves és tartalmas választ részetekről :)
Kedves utolsó-Neked is külön köszönet,amiért alátámasztottad, hogy miért legyek bátor :)
Most sikerült bekerülnöm, én is úgy érzem nem hagyhatom kie zt a lehetőséget,hiszen ha ennek esetleg vége is lenne,akkor minimál bérrel biztos felvesznek máshová is.-viszont tudjátok,az előbb írtam, hogy nekem alapvetően nincs ilyen pénzügyi képzettségem.Holnap kezdek a másik helyen-a minimálbéresen-most hívtak :D
De nem baj,ennek így kell lennie ezek szerint.
A banknál azért sok tapasztalatra tehetek szert és olyan jó lenne, ha sikerülne náluk véglegesíteni magamat!
Így van,nem mindegy az sem,hogy pénteken előb hazamehetünk nem kell éjszakázni,nehéz fizikai munkát végezni...-szóval ezen nem gondolkodhatok tovább-tényleg nem!
egy kis off, de talán mégsem off...
A Karácsony Jézus születésének az ünnepe, egyben a "szeretet ünnepe". Mi köze a 2 melónak ahhoz, hogy jön a Karácsony?
(nyelvtannácik kíméljenek, hogy kisbetűvel írandó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!