Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen hivatást ajánlanál egy...

Milyen hivatást ajánlanál egy olyan embernek, aki magának való, szeret elmélyedni a munkában?

Figyelt kérdés
Eléggé paradoxon a helyzetem, igen. Jelenleg másodéves tanárszakos hallgató vagyok, s bár megyeget, a kiselőadások tartása nagyon kikészít, nem tudtam megszokni a nyomást. Így gondolkozom a váltáson is. Akkor vagyok nyugodt, ha a kis világomban lehetek, minél kevesebb kontakttal jár egy munka, ilyen pl egy írásbeli kollokviumra készülés is, akkor igen nyugodt vagyok. Igen, elismerés, nagy hiba volt introvertáltként olyan szakirányt választani, ami inkább extrovertáltaknak való. Szakmát is szívesen tanulnék amúgy. Asztalos, szobafestő, autószerelő, amik tetszenének.
2023. febr. 11. 13:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szakpárt tanulsz? Hányad éves vagy?

Mely tantárgyak az erősségeid?

2023. febr. 11. 14:43
 2/3 anonim ***** válasza:
76%
IT
2023. febr. 11. 15:50
 3/3 anonim válasza:

Ha szereted elmélyedni a munkában és kevesebb kontakttal szeretnél dolgozni, akkor érdemes olyan hivatásokat keresned, amelyek az egyéni munkára és koncentrációra épülnek. Az asztalos, szobafestő és autószerelő is jó lehetőségek lehetnek, de érdemes lehet még más lehetőségeket is megnézned.

Itt van néhány javaslat:

Grafikus vagy webfejlesztő: A grafikusok és webfejlesztők az internetes és média területén dolgoznak. Általában kreatív munkáról van szó, amelyhez csak számítógépre és tervezőprogramokra van szükség. Ezek a munkakörök általában csendes munkakörnyezetet igényelnek, amely lehetővé teszi, hogy teljes mértékben koncentrálj a feladataidra.

Szoftverfejlesztő: A szoftverfejlesztők olyan emberek, akik a számítógépes programok és alkalmazások fejlesztésével foglalkoznak. Ezek az emberek általában egyedül dolgoznak, és nagyon koncentráltan kell dolgozniuk. Ha szereted a logikai és problémamegoldó munkát, akkor ez a hivatás lehet számodra.

Könyvtáros: Ha szeretsz olvasni és kutatni, akkor a könyvtáros lehet a hivatásod. A könyvtárosok csendes környezetben dolgoznak, ahol a fő feladat az információk rendszerezése és katalogizálása.

Műszaki rajzoló: A műszaki rajzolók az építészetben, a gépészetben és más területeken dolgoznak. Általában egyedül dolgoznak, és a munkájuk nagyon koncentrált és részletes. Ha szereted a rajzolást és az építészeti tervezést, akkor ez a hivatás lehet számodra.

Fontos megjegyezni, hogy a hivatás kiválasztása személyes döntés, amelynek során figyelembe kell venned a készségeidet, érdeklődésedet és azokat a dolgokat, amelyek fontosak számodra a munkában. A lényeg, hogy olyan hivatást válassz, amelyben boldog és elégedett leszel, és amely lehetővé teszi számodra, hogy a legjobb formádat hozd ki magadból.

2023. márc. 9. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!