Mérnökök! Megérte elvégezni az MSc-t?
Nekem meg, BSc-m nincs, csak MSc 😁 (hosszú sztori)
Most azt javasolnám, hogy MSc-t csak munka mellett végezzen valaki
Megérte, mert néhány pozíciónál előfeltétel, máshol plusz pont, valószínűleg ennek köszönhetően is kerültem magasabb bérsávba.
A képzés a látóköröm is szélesítette, több szakmai gyakorlatot szereztem és volt időm eldönteni mivel foglalkoznék szívesen. Végzést követően nagyon könnyen találtam munkát, jó fizetéssel.
“#1 azt hogy??”
Anno a bolognai rendszer előtt a meglévő tanári diplomámmal jelentkeztem másoddiplomás képzésre, felvettek, 1 év csúszással indult, mert kevesen voltunk, közben bevezették a bolognai rendszert, amikor utolsó éves voltam és MSc mérnöki diplomát kaptunk
Igen, megérte, csak az a kérdés, hogy milyen értelemben.
Ha az érdekel, hogy milyen fizetésre teszel szert vele belátható időn belül, akkor valószínűleg nem éri meg. Mivel nem erre való.
A célja az, hogy szélesebb látókörrel bírj a szakmádon belül, több időd tölts el (jó esetben) elmélyült tanulással, ami segíti a komplex gondolkodás fejlesztését.
Összességében _hosszabb_távon_ szerintem jó döntés. Utólag visszanézve sokmindent másként csinálnék a karrieremben, de azt, h MSc-t végezzek, azt semmiképpen nem hagynám ki most sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!