Milyen szakma a programozó matematikus?
Milyen nehéz elvégezni, milyen nehéz bekerülni, milyen nehéz elhelyezkedni, milyen a fizu...
Valaki aki ilyen területen dolgozik.
1)Programtervező matematikus - már - nincs; a matematika informatika szakiránya egy teljesen más szak, mint anno a progmat volt
2) A data science valóban közgáz/matek alapú, viszont ennek kb lóf*sz köze nincs a programozáshoz; ilyen területeken jellemzően nagyon magas szintű libekkel összetákolnak valamit a közgazdászok pythonban, mert ennyi elég is nekik. Programozni pedig nem tudnak.. a Dunning–Kruger-hatás még az ilyen jól képzett embereknél is megjelenik
3) "A matematikusok az IT szegmens felső decilisében keresnek, értelemszerűen."
Ez nettó baromság. Én progmat-profino átálláskor végeztem, 3d modellezéssel foglalkoztam, ami elég matematika alapú. Magamat szembeköpve elég hamar váltottam, ugyanis egy frontendes js fejlesztő 1,5-2x annyit kap. A fizetésed nem attól fog függeni, hogy mennyit tudsz, hanem hogy mennyi profitot termelsz egy cégnek. Vannak most keresett területek (AI, data science), ahova nagyon kell a matek, de ezek programozói állások nagyon kis százalékát teszik ki, nagyon hosszú megtérülési idővel. Általánosságban elmondható, hogy ha a fizetést nézzük, akkor kitörölheted a fenekedet a matekkal. Én is hitegettem magam ennek az ellenkezőjéről.
Ja, és még valami: közgazdász != matematikus. A közgázos matek vicc kategória még egy programtervező informatikus matekjához képest is, nem hogy a matematikushoz. Egy közgázos legfeljebb a szakirányú dolgok miatt alkalmasabb egy data science munkára.
"95%-a közgazdász, statisztikus és matematikus."
Közgazdász... jahh... gondolom milyen magas színvonalú munka folyhat, ahol közgázos matekkal valaki el tudja végezni a feladatát. Edcelben kell átlagot számítani és az oszlopokból grafikont készíteni ez a data scientist néven futó valami?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!