Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen szakmát válasszak, ha...

Milyen szakmát válasszak, ha csak a pénz motivál, nincs semmilyen vágyam amit szívesen csinálnék?

Figyelt kérdés

Még van két heten jelentkezni, igazából ez most ilyen próba szerencse lenne nálam.

Egy közepes érettségim van, Matek Angol ötös, Magyar, Töri, Földrajz hármas lett. Most egy üzletben dolgozom eladóként és utálom. Szeretnék tovább lépni, sok pénzt keresni, de nem vagyok az a vállalkozó szellemű, nekem inkább az alkalmazotti munka való úgy érzem. 25éves vagyok, még nagyjából azért emlékszem az iskolában tanultakra, mindig is a reál tantárgyak álltak hozzám közelebb, bár olvasni is imádok a mai napig, a magyart, törit gyűlöltem, így ilyen szakmában, ahova ezek kellenek egyáltalán nem tudom elképzelni magam, viszont nem tudom hova tudnék felvételt nyerni ezekkel az eredményekkel, reál irányban.

Nem leszek elkeseredve, ha nem sikerül, idén le szeretnek tenni egy nyelvvizsgát, és ha úgy van egy szintemelőt, vagy javítót valamelyik tárgyból, és jövőre újrapróbálom, de minél előbb sikerülne bejutnom valahova, annál boldogabb lennék.

Kérlek azt ne írjátok ,hogy ne jelentkezzek amíg nem tudom mit csinálnék szívből. Évek óta emiatt nem jelentkezem sehova, de már nagyon elegem van abból ahol most tart az életem.

Legrosszabb esetben két diplomát is szerzek ha végre megtudom mi vonz :)

2023. febr. 2. 13:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak a pénz motivál csinálj egy emelt infó érettségit és ebbe az irányba menj majd tovább felsőoktatásban.
2023. febr. 2. 14:39
 2/7 anonim ***** válasza:
70%

Ha csak a pénz motivál legyél k.rva.

Ne küldjetek több érdektelen pénzéhes f.szt az IT-ba, köszi.

2023. febr. 5. 08:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak a pénz érdekel, akkor ismerd meg a pénzügyek és gazdaság működését, mert így tudod leginkább kiismerni, hogyan juthatsz a legtöbb pénzhez.

Na meg hogyan ne költsd el hülyeségekre a már megkeresett pénzed, így több marad meg neked:

[link]

2023. febr. 5. 14:52
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem érzem magam pénzéhes fasznak azért mert szeretnék jól keresni addig is amíg rájövök, mi az amit szeretek csinálni, de örülök, hogy neked ez előbb sikerült :)

A linket köszönöm, megnézem :)

2023. febr. 7. 00:55
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
#2 némileg bárdolatlan stílusával szerintem arra próbált utalni, hogy csak a pénz miatt nem érdemes au IT-t választani, inkább akkor érdemes abba az irányba menni, ha érdekel is a programozás és a vele járó problémák megoldásában a kihívás is érdekel.
2023. febr. 7. 08:44
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Programozást nem érdemes választani mert 1 év és le lesznek váltva az AI toolok által. Arra a kevésre lesz szükség akik ezeket létrehozzák és ennyi.
2023. febr. 11. 01:11
 7/7 A kérdező kommentje:

Végül úgy döntöttem az lesz a legegyszerűbb ha a jelenlegi helyemen próbálok feljebb kapaszkodni, átkerülni a bolti közegből legalább a központba, ezért pénzügyet, marketinget és HR szakokat jelöltem. Továbbra sem ezek a vágyaim, de arra megfelel, hogy fejlődjek és ne eladóként dolgozzak míg kitalálom mit akarok az élettől. :)

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

2023. febr. 22. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!