Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi értelme van a diplomának?

Mi értelme van a diplomának?

Figyelt kérdés
Közgazdász diplomám van, amit soha, sehol semmire nem tudtam használni. Ez egy dolog, de mi a bánatért tanultam, amikor most azt látom, hogy 8 osztállyal mindenki többet keres? Én nem tudok fizikai munkát végezni, mit csináljak?
2023. febr. 1. 23:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
79%
Lehet én vagyok a hye, de egy villanyszerelőnek, gázszerelőnem nem csak 8 osztálya van vagy tévedek?
2023. febr. 2. 14:28
 12/15 anonim ***** válasza:
33%
paprikáskrumplit
2023. febr. 2. 16:10
 13/15 anonim ***** válasza:

szakmunkás végzettségije van egy villany, gáz stb. szerelőnek.

azok magán úton is dolgozhatnak és atért van több pénzük.

2023. márc. 26. 18:55
 14/15 anonim ***** válasza:

érdekes h diplomával a kezedben nem tudod, hogy a gáz, villany stb. szerelőknek szakmunkás végzettségijük van. mégis lenézik az ilyen munkásokat.

diplomad van és mégis ilyen h@lye vagy? és még a diplomásokat tartják többre.

2023. márc. 26. 18:58
 15/15 anonim válasza:

Lediplomázol, addigra már a 20. életéveden is túl vagy, a szakmunkások meg már 18-19 évesen elhelyezkednek és kapnak havi nettó 300-350 ezret, te pedig évekig bajlódsz a munkakereséssel, majd mikor végre elkezdesz dolgozni a béred keszbkb 250 ezer. Ezért tanultál ennyit, igen. Az élet sajna igazságtalan. Persze a szakmunkások se hülyék és főleg egy egyetemista ne nézze le őket (most nem rólad beszélek) mert amíg a nagy koponyák egy szöget nem tudnak beverni a falba, addig a szakmunkások megjavítják az autódat, kiburkolják és festik a lakásodat, gázt szerelnek, stb... jómagam is szakmunkásképzőben végeztem és sorstársaim nevében mondom, hogy a legnagyobb atomfizikus is cseszhetné a papírjait, ha nincs aki megépítse a villáját.

Sajnos az élet igazságtalan. Példának felhozhatnám a focit, amit én nagyon imádok, mégis szomorúsággal tölt el, hogy a sok lagymatag balf*sz játékos hetente dollár milliókat kapnak, addig egy mentős, orvos vagy tűzoltó szemét kiszúrják havi 200 ezerrel. Ilyen világban élünk. Te is, ahogy más kaptál egy kártyapaklit és te úgy döntöttél, hogy ezt a lapot húzod, amivel alapvetően nincs semmi gond. Van, hogy az ember van annyira intelligens és ambíciózus, hogy neki vágjon ilyesminek, de hát sajnos erre sokan rákefélnek. Ha minél előbb nagyobb pénzt keresnél, mert nem tudsz elhelyezkedni, akkor mindig van egy b terv. Feladod terveidet, hogy Einstein nyomába lépsz és Kb egy hónap alatt megcsinálod a vagyonőrit. Lenézik sokan őket, mert van egy-két gyökér de ez nem mindenkire igaz. Havonta hazaviszel 350-400 ezret, ha olyan helyre kerülsz. Nem szégyen, a BKV ellenőröket is megbélyegzik, pedig ők is tisztességes dolgozók. Csak az utálhatja őket, aki bliccel. ...na ezt jól elhúztam, de azt hiszem a lényeget leírtam. Természetesen a saját döntésed, hogy hogyan tovább én csak rendeltetés szerűen használom az oldalt és válaszolok, amire csak tudok. Sok sikert! :)

2023. dec. 1. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!