Egy régóta át nem vett fizetés elévülhet?
Dolgoztam kb két hetet egy kávézóban még nyáron, ahol napi bejelentéssel voltam. Ígérgették, hogy be fognak jelenteni normálisan, de nyilván nem tették. Nagyon sok dolog nem stimmelt, léptem is le hamar. Elutaltak kb 20 ezret, gondolom a többit kézbe kaptam volna. Azért csak volna, mert én akkoriban nagyon beteg voltam, testileg lelkileg a padlón voltam. Egyszerűen smemi nem jött össze, a legkisebb gondom volt, hogy nem kaptam meg a pénzt. Gondolom be kellett volna érte mennem, de nyilván nem igazán erőltették a dolgot, nem is kerestek.
Tudom, hogy iszonyat béna így, de ilyenkor ezt már el is felejthetem? Én nem merek már bemenni, nem is merek rákérdezni, pedig azért a pénzért megdolgoztam. Mostmár helyrejöttem, tudnék vele foglalkozni, de ég a pofám. Szerintetek ez már elúszott? Ti nyilván nem tudhatjátok az én esetemet, de úgy általában ilyenkor mit lehet tenni?

Ügyfélkapun megnézhetnéd a bejelentésed, mert az éves járulékszámlán szerepelnie kell...
Az akkori munka törvénynek megfelelő bér jár,
de szerintem az ki lett fizetve, főleg ha utaltak...

" Szerintetek ez már elúszott? "
Az már akkor elúszott amikor kiléptél az ajtón, meg leginkább akkor amikor nem olvastad ela munkaszerződést hogy bruttó mennyi munkabérre hány óra munkát (bejelentést) ír bele.
Ha pedig halogatták, akkor addig munka alatt 3 szor kezdés, közben és végeztével, dátumbélyegzős videós bejelentkezést kell csinálni, így a későbbiekben letagadhatatlan az, hogy te az adott napon a munkahelyeden dolgoztál!
Manapság már kevés egy sima A4 es papír amit jelenléti ívnek csúfolnak, de szerintem itt legtöbben még valódi nyotatványbolti jelenléti ívet se láttak soha, bevallom őszintén, hogy munkahelyeimen eddig én sem!
Máskor következetesebb legyél!
Lelki problémák ide vagy oda, mert ez pénz, biznisz!

Jót röhögnek csak, és szóbeli megállapodás létezik maximum, de az nem szerződés, csak abban az esetben ha hangfelvétel történt róla minkét fél beleegyezésével!
Munkajog esetén meg maga a munka törvénye mondja, ki, hogy a munkaszerződést minden esetben írásba kell foglalni!
Szóval elhiszem, hogy olvastál valamit az újságban, de hülyeséggel azért ne kábítsd a kérdezőt, van baja ígyis.

Hivatalosan járó bért 3 évig követelhetsz.
Mivel itt nem a hivatalosan járó béred egy részéről van szó, ezért próbálkozhatsz, de inkább nevetségessé válsz, mintsem eredményt érsz el. Főleg ennyi idő után.
Tanulópénz...

7-8 Nagyon negatívan látjátok a kérdéskört. Rám mondják néha hogy pesszimista vagyok, mert mindig a legrosszabb esetet feltételezem, de szerintem még léteznek rendes emberek is ebben az országban.
Én ha szóbeli megállapodással foglalkoztatnék valakit, biztosan megadnám a hiányzó bért évekkel később is, bár inkább nem is késlekednék vele, a becsületem így diktálja.
Pláne betegség esetén, a pozitív hozzáállást a minimális emberségesség is megköveteli!

"7-8 Nagyon negatívan látjátok a kérdéskört."
Persze, hogy úgy látjuk, hiszen a gyakorlatban leginkább ezt tapasztaltuk.
Szerinted létezik még - az én volt főnökömöm kívül - ezen a bolygón tisztességes munkáltató? Szerintem nem, de legyen a kérdezőnek szerencséje.
Viszont nem baj ha tudja, hogy inkább mire számítson. Főleg egy olyan helyen, ahol eleve szürkén foglalkoztatták. Biztos tisztességes munkáltatóról beszélhetünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!