Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkakeresési járadék, ha...

Munkakeresési járadék, ha időközben elhelyezkedtem. (?)

Figyelt kérdés
Sikerült elhelyezkednem , viszont nem jelentettem be 15 napon belül, túlcsúsztam pár nappal. Olvastam, hogy a fennmaradó összeg 80%-át meg tudom igényelni. Ilyenkor , hogy nem jelentkeztem be, utalnak a hónapra, vagy automatikusan megszűnik a támogatás?
2023. jan. 28. 14:11
 1/2 anonim ***** válasza:

"viszont nem jelentettem be 15 napon belül, túlcsúsztam pár nappal."

Lényegtelen, büntetés nem jár érte, viszont ha már a számfejtés megtörtént és elindították a kiutalást, akkor az arra az időre jutó ellátást, ami már nem illetett volna meg, vissza kell fizetned. Küldenek majd róla visszafizetési határozatot, miután kiszámolták. Vagy nem veszed át, de abból még nem tudni, hogy egy része jogos vagy sem.

Nem hiszem, hogy automatikusan megszűnik, hiszen írásban vállaltad, hogy minden olyan körülményről tájékoztatod a folyósító szervet, ami az ellátásodat érinti. Ezt megtetted, még ha elkésve is.

"a fennmaradó összeg 80%-át meg tudom igényelni"

Van lehetőséged az álláskeresési járadék folyósítása időtartamának hátralevő idejére eső összeg egy összegben történő kifizetését kérni abban az esetben, ha a járadék folyósítási idejének kimerítését megelőzően határozatlan időtartamú teljes, vagy legalább napi négy óra munkaidejű részmunkaidős munkaviszonyt létesítettél.

Tehát kérni kell, és igazolni azt, hogy a fenti feltételek valamelyike teljesült is hozzá.

2023. jan. 29. 08:27
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2023. jan. 29. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!