A munkanélküli segélyre akkor is jár, ha már másnap kezdek az új munkahelyen?
Kormánytisztviselő mondta az alábbiakat:
Min.egy nap szünet kell, hogy legyen a váltásnál és akkor a 80%-ot fogják utalni 3 hónap múlva.
Remélem majd valakinek is segít ez az infó.
"Na de másnap már az új helyen kezd, tehát nincs is megszakítás. Amúgy még ha lenne is egy nap "hiány", annyit nem ér az a pár forintnyi pénz, hogy végigácsorogjak néhány órácskát a munkaügyi központban..."
Ja, ha a maximumot kapja annak a 80%-a havi legalább 120e. 360e-ért én se állnék sorba.
Hát ha valaki a maximum 90 napnyi ellátásra jogosult, vagy akár kevesebb időre is, az alatta járó összegért bizony sorbaállnék, mivel elvem, hogy semmit nem hagyok ott a kormánynál, ami nekem jár.
"Min.egy nap szünet kell, hogy legyen a váltásnál és akkor a 80%-ot fogják utalni 3 hónap múlva."
Ez jelenti azt, amit példával vázoltak. Szerdán megszűnik a munkaviszonyod, csütörtökön még nincs másik, pénteken kezdesz az új helyen. Tehát csütörtökre jogosult vagy álláskeresési járadékra, ha még aznap benyújtod hozzá a kérelmet. Ha megállapítják, hogy az előzmények miatt X napra jogosult vagy ellátásra, de abból Te csak 1 napot veszel igénybe, akkor a fennmaradó időre járó ellátás összegének 80 %-át kérésedre kifizetik, ha az egyéb feltételek teljesülnek, amit előttem már valaki bemásolt.
Ez ezt jelenti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!