200 nettó alatti fizetésből hogy gazdálkodják ki emberek személyautó fenntartását?
Figyelt kérdés
2023. jan. 23. 09:49
1/13 anonim válasza:
Nagyon jó kérdés! Én is mindig azon gondolkodtam régebben, h az összes tanárnak hogy lehet, h van kocsija, amikor köztudott, h alig keresnek pénzt.
2/13 anonim válasza:
Hát úgy, hogy minden másra összesen csak annyit költenek, hogy beleférjen mellé az autó is.
4/13 anonim válasza:
Szervízre nem költenek, használják amíg ki nem esik a kereke.
Utána próbálják úgy lesúlyozni, hogy 3 kerékkel is elmenjen.
5/13 anonim válasza:
"h az összes tanárnak hogy lehet, h van kocsija"
ne aggódj, akik most kezdik a tanári pályát, azoknak már nincs.
6/13 anonim válasza:
Szerintem vagy a párjuk gazdag, vagy munka mellett prostituáltak, vagy nem tudom. De én nettó 400-ból se tudnék autót fenntartani. Csak ebben a hónap 50 ezer a kötelező, 40 ezer az olajcsere, 80 ezer az üzemanyag. 200 ezres fizuból nem lehet autót fenntartani, csak ha nem eszik és nem fűt az illető.
7/13 anonim válasza:
Úgy hogy nem tartják karban, mennek vele amíg gurul.
8/13 anonim válasza:
-örökölt ingatlan
-pár aki eltartja/segít anyagilag
-szülői segítség
-karbantartàs elhanyagolása
-minimál életmód
9/13 anonim válasza:
Ha nem kell albit/hitelt fizetni akkor megoldható.
4 éve még csak 160-at kerestem és egy 10 éves skoda fabiát simán fenn tudtam tartani. Persze szülőkkel laktam.
Most albérlet mellett keresek 280-at és így már azért necces, hogy az üzemanyag és kaja árak is az egekben.
10/13 anonim válasza:
Akiket én ismerek, és valóban ennyi fizetésből tartanak fenn egy autót (tehát nem úgy hogy van mellett maszek, vagy két fizetésből tartják fenn a család egyetlen autóját), azok közül senki sem piaci áron szervízelteti az autót hivatalos szervízben, hanem otthon megpróbál megcsinálni amit csak tud és/vagy sógorkomahaver alapon jóval a rendes óradíjak alatt szervízelik neki. És persze általában csak akkor nyúlnak hozzá bármihez ha már nagyon muszáj, nem akkor amikor normálisan cserélni kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!