Olasz vagy orosz nyelvtudás a jobb befektetés?
Angol C1 után szeretnék egy második idegen nyelvet.
-az olasz: tetszik, könnyű (könnyebb) így, ha kevesebb időm lesz is korábban lehet sikerélményem vele (B2, C1); viszont ahogy utánajártam nem igazán hasznos nyelvnek mondják
-az orosz: szintén tetszik a nyelv hangzása, kuriózum stb., viszont mindenhol azt olvasom, hogy iszonyat nehéz nyelv és sokkal többet kell rászánni egy B2, C1-es szinthez, viszont nem tudom mennyire “értékes” a tudása, mennyire mutat jól egy önéletrajzban
Olaszul és oroszul is tanultam, egyikre se volt szükségem az elmúlt 40 évben soha.
A német nyelv sokkal hasznosabb bármelyiküknél, vagy pedig esetleg a francia.
Kérdés hogy mit kezdenél velük.
A befektetés szót használtad, tehát gondolom valamire szeretnéd használni őket.
Nos, hacsak nem kiköltözöl Olasz o-ba élni, hanem csak együtt dolgozol olasz partnerekkel, befektetőkkel, beszállítókkal, kliensekkel, stb... ott mindenki beszél angolul.
Ellenben az orosz-ukrán-belarusz iránnyal, ahol nagyon kevesen.
Én több tucatszor voltam mindkét országban ilyen olyan okokból (orosz és olasz egyetemen is tanítottam, pl) és sokkal többször kerültem olyan szituba oroszországban, vagy orosz nyelvterületen dolgozókkal való interakció során, ahol örültem volna, ha beszélem a nyelvet.
Turistaként is olaszt sokkal könnyebb bejárni, mint oroszt, nyelvtudás nélkül. Stb stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!