A McDonald's-ba, a KFC-be vagy a Burger King-be mekkora eséllyel vesznek fel olyan munkavállalókat, akiknek nincs releváns munkatapasztalata? Illetve milyen hamar bírálják el a beküldött álláspályázatokat?
Bárkit felvesznek, minden hagyományos (már húsz éve jelenlévő) gyorsétteremláncnak komplett belsős betanító programja van az alapoktól, és szisztematikusan egymásra épülő szintrendszere.
Többek között a vállalati oktató / tréner is az egyik lépcsőfok a ranglétrán, és még ez is messze van a legfelső foktól.
Már a mekinél régebben a sima dolgozók között is négy fokozat volt amit a névtábláik színeivel jelöltek, a kék, zöld, sárga, piros.
A kék volt a kezdő, a piros a már minden konyhai területen jártas dolgozó...
Én burger kingben dolgoztam pár hónapot, és abban igazat adok másoknak, hogy első héten kinyalják a segged, hogy hú de milyen jó vagy, aztán meg egy idő után ennek az ellentéte lesz, hogy minden szart rádraknak.
Igazából ezek klikkesedős helyek, ha be tudsz illeszkedni, akkor sima ügy, ha nem akkor meg ki kell birni addig, ameddig össze nem szedsz egy neked megfelelő összeget, aztán lépni kell a picsába. Meg szerencsén is múlik, hogy éppen milyen embereket kapsz ki, mert vannak segitőkészek, de vannak igazi gyökerek is, akik az önbizalomhiányukat másokon vezetik le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!