Mik azok az egyetemi szakok, amelyeknél lenne jobb választás? (bővebben lent)
A kérdés elsőre oktatás témának tűnhet, de engem most a munkaerőpiaci helyzet érdekel, ezért került a karrier fizetés topicba.
Szóval mik azok az alap-és mesterképzések, amelyeknél ha már arra jelentkezik az ember, akkor egy ahhoz hasonló képességeket igénylő másik szakkal jobban járna?
Például többször is olvastam, hogy mechatronikai mérnök Bsc után mechatronikai mérnök MSc-re nem érdemes menni, jobban jár az illető, ha elmegy inkább gépész vagy villany mesterre.
Hasonlókat olvastam a műszaki menedzser Bsc esetén is: jobb, ha választ az ember, és elmegy gazdmen vagy gépész Bsc-re.
Mit gondoltok a fenti két esetről? Milyen hasonló példákat tudnátok mondani?
Olyat ne írjatok, hogy anglisztika helyett mehetne proginfóra, mert ezek nem hasonló képességeket igényelnek.
Közgazdasági szakoknál, ha nem vagy olyan tehetséges matekból, mindig érdemesebb "az eggyel matekosabb" alternatívát választani, mint amire alapból mennél.
Kermark, gazdmen helyett a nemzetközi gazdálkodás a jobb, nemzetközi gazdálkodás helyett a pénzügy számvitel, pénzügy helyett alkalmazott közgazdaságtan, gazdasági matek.
Gazdmennél jobb a számvitel és a gazdinfo is
Gazdinfonál jobb a mérnökinfo
Vezetés/szervezés mesternél jobb az MBA
Pszichológia helyett inkább orvosi(és pszichiátria)/emberi erőforrások/biológia szak jobb, szakiránytól (klinikai, munka, kognitív) függően.
Proginfó helyett a matek bsc egyértelműen jobb, ha már valaki diplomát akar ezen a pályán
Gazdmen helyett gazdinfó
Pedagógia helyett tanári vagy gyógypedagógus
Xy szakos tanári helyett inkább maga a szakirányú diploma és esetleg egy 2 éves kiegészítő
Ugyanolyan mscre sem mennék fixen, mint ami az alapszak, baromi fölösleges volt
Eü mérnöki helyett info bionika
Komm-média helyett menedzsment vagy valamilyen művészszak inkább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!