Ilyen esetben váltanál munkahelyet?
Nem vagy resztulajdonos a cégben, hogy a profitból részesülj.
Alkalmazott vagy, egy bizonyos munka elvégzésére szerződtettek X fizetésért.
Ha ennyire értékes a munkád a fizetésedhez képest, az hosszabb távon biztos munkát és jó fizetésemelési lehetőségeket jelent.
Ha 100%-ban szeretnél részesülni a munkád termeléséből, akkor alapíts céget. Legyél egyéni vállalkozó, vagy éppen ajánlj minden kollegádnak 50%-al magasabb bért és csábítsd át őket. Persze részletek nélkül nehéz konkrétumot mondani.
Szerintem a látszat ne tévesszen meg, valami "mutyi" van ott is a háttérben.
És ja, abban igaza van az elsőnek, hogy a "profitszemlálet", már nem az alkalmazotti léthez tartozik.
Ha ennyire belelátsz, és igazságtalannak érzed akkor csinálj céget és menj alájuk, aztán ha nem is 30x-os de 15x ös hasznod lesz a melódon!
Én azért hagytam ott a melómat tavaly december elején, mert már a járuléksikkasztásig és a boritékbafizetésig lealjasodott a főnököm, és "stróman" munkáltatókkal papírozta le és tömte be a "jogorvoslat" szájának a helyét..
Te se mennél melózni valahová évek után, ha egyik nap közölnék veled, hogy "visszajelentünk garantált bérminimumra, a többit meg zsebbe kapod (vagy nem), mert sajnos a gazdasági helyzet bla bla bla" ...
Váltani nem váltanék, hanem kérnék egy beszélgetést a főnökkel, amiben előadnám, hogy ilyen és ilyen értéket teremtek a cégnek és hogy ez nincs arányban a kompenzációmmal.
Ha valóban úgy van, ahogy mondod, akkor hidd el, bőven kapni fogsz fizetésemelést, mert a cégnek ezerszer inkább megéri nagyobb fizetésemelést adni, mint elveszteni egy jól teljesítő dolgozót, akit hónapokba telik pótolni.
Azt írtad jól keresel, ebből gondolom, máshol nem kapnál sokkal többet. Akkor megéri szerinted?:)
Ha viszont az önérzetedet bántja, akkor csináld azt vállalkozásban amit most és állítsd elő azt a terméket magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!