Közgazdász diplomával mennyi idő elérni a nettó 1 milliós fizetést vidéken?
Mit nevezel közgazdász diplomának?
Ha gazdasági diplomákra gondolsz (gazdmen, marketing, pénzügy stb.), akkor soha nem fogod velük elérni vidéken a nettó 1 misit. Max. ha durva hiperinfláció lesz, és 2000 forint lesz egy liter tej.
Ami reálisabb:
- vagy valami vállalkozás, ha nagyon ügyes vagy
- fideszes pártkáder, NER-es mutyi
- matematikus vagy IT-s diploma, de abból is egy értékesebb fajta (proginfó, data science stb.) és otthon programozgatsz. Még akkor se könnyű a nettó 1 misit elérni.
És ha menedzser leszek valami cégnél? Egy vezető beosztásban lévő biztos megkap ennyit.
Vidéken én még nem láttam olyan állást, amire matematikust kerestek volna.
Ilyen faék egyszerű hozzáállással valószínűleg mai reálértéken soha.
Én sokkal inkább vennék fel egy matematikust, aki képes árnyaltan gondolkodni, mint egy közgazdászt, akinek bot agya van. Szóval először a saját fejlődésedre, kompetenciáidra, és tudásodra fókuszálj, utána pedig arra hogy hol van a legmagasabb hozzáadott értéked amit a piac is honorál.
(Forrás: közgazdász mesterdiplomám van, és két cégem érintőlegesen a területen, az egyiket én menedzselem, a másiknak kinevezett ügyvezetője van aki volt egyetemi diákom. 2M körüli a havi átlag nettó bevételem, de az egyik céget még tőkésítjük. Csak mielőtt azt mondod, hogy nem tudom miről beszélek.)
Azt, hogy az én realitásom számodra mesébe illő, bóknak veszem.
A napidíjam 10 év tapasztalattal külföldi klienseknek 750 EUR. Ez egy átlagos senior napidíj nyugaton. A matekot rád bízom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!