Fizetés fele elmehet lakbérre?
Eddig a szüleimmel laktam, már két eve dolgozom, most lett 440 ezer a fizetésem. Szeretnék közelebb költözni a munkahelyemhez, meg önállósodni, eddigi falusi agglomerációbol.
Óbuda környéken néztem lakásokat, mert ott van az iroda, csak egy garzon kell, tűrhető konyhával mert sokat sutok főzök.
Ezek 200 korul vannak mindennel együtt.
Kijövök vajon a maradek 200bol? (Diakhitelem van 40re kb)
BKV bérletet állja a ceg, csak kajara és szorakozasra kell költenem de nem bulizok..

13. Kerület relative közel van ott szerintem ennél olcsóbban megúsznád.
Alapvetően 240 ami mindig elmegy neked és én kb 100 al számolnék az egyebekre, mint kaja és a többi. Szval 340 kb elég. Még pár 10 ezer elmehet hirtelen költekezésre de közel 70-80 ezret havonta félre tudsz tenni.

Ki lehet jönni, amennyiben nem vagy társas ember és nincs igényed nyaralásra.
Helyedben inkább szobát bérelnék, mert semmi megtakarításod se lesz. Szerintem jobb választás félre tenni a pénzt későbbi lakás önerőre, mint folyamatosan az albérlet tulajdonosnak kiperkálni, még ha valamelyest rosszabb életszínvonalat is jelent. Számold ki, ha csak havi 100-at költesz egy szobára, évente 1,2 milliót spórolsz meg! Néhány év és csak ebből meglehet a lakás önerőd!

Persze kulon élsz,de anyagilag egy helyben toporogsz.
Nehez ügy , sokaknak kell így dönteni
Vagy szórakozás és rendes maganelet vagy anyagilag egy helyben toporgas

Én azt tanácsolom, hogy maradjál otthon és majd olyan 1-2 év múlva, próbáld meg az elköltözést.
Elmehetsz most albérletbe, de a fizetésed az úgy ahogyan van el fog menni mindenre. Őrülhetsz ha félre tudsz tenni havonta pár tízezer forintot.
Egyhelyben fogsz toporogni.
A 440 ezer ezt nettóra érted? Ha igen, akkor csak az albi a fele, plusz a rezsi és hát ugye még a kaja. És hoppá, már nincs is semmi a fizetésből.
A gazdaságiválságnak a java még csak most kezdődik, maradjál otthon, jobban jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!