Hogy döntenél ilyen helyzetben?
Munkahely váltáson gondolkodom, volna is egy lehetőség, csak kicsit nehézkes a döntés.
Előnyök a jelenlegi munkámhoz képest:
- a bruttó bér 100ezerrel több lenne mint a jelenlegi (plusz lenne negyed évente bónusz, cafeteria, van munkatárs ajánló program - elég jól fizet az is)
- ez is fizikai munka de jóval könnyebb a jelenleginél.
Hátránya: hogy délutános és éjszakás műszakban kellene járni ( annó is azért váltottam részben munkahelyet hogy ne kelljen éjszakás műszakban dolgozni).
Bírnám nem arról van szó, de eléggé "káros" úgymond az egészségre az ember biológiai egyensúlya uyge felborul.
Illetve hogy nem a megszokott 14-22ig illetve 22-6ig lennének a műszakok (legalábbis egyelőre - újonnan induló cég, még nem kiforrott a rendszer), szóval a bejárás bonyolódna amíg ilyen lesz a munkarend.
Itt csak H-P-ig kellene dolgozni, nem lenne túlóra szombatonként mint a jelenlegi munkahelyen.
Nálam sokat nyom a latba hogy kb.70-nel többet kapnék kézbe mint jelenleg (plusz ugye a juttatások), illetve fizikailag könnyebb.
Viszont a bejárás ront a helyzeten, mert ugye a helyközi buszok a szokott műszakokhoz vannak igazítva, így egy járattal előbb kéne mennem ami azért összességében elég sok plusz idő.
Ti hogy döntenétek ezek tudatában?
Gondolom nem olyan nehéz bekerülni az új cégnél fizikai munkásnak,az is egy lehetőség hogy megvárod amíg kialakul a munkarend mert a mostani tarthatatlan.Úgy odamenni hogy majd biztos úgy csinálják hogy jó legyen rizikós mert nem biztos hogy úgy alakítják hogy jó legyen neked.
Eleve kibszott hülyék lehetnek ha ilyen beosztást találtak ki,totál értelmetlen.Azt is jó lenne tudni mennyit keresel most,mennyire segítene az a plusz fizetés.
Ha a jelenlegi helyemet nézzük ott is 1,5-2óra az az idő amivel műszak kezdés előtt eljövök otthonról illetve utána haza érek.
Ez a pénz nettóban kb 60 és 70 ezer közötti pluszt jelentene. Ami azért elég sok nekünk a tekintetben hogy a következő fizetés előtti 8-10napban eléggé be kell osztani a maradék pénzt. Nem nagyon költhetünk pluszban a napi kisbevásárláson felül.
Nem titok, ez a Postának az egyik új logisztikai központja lenne.
Amikor a munkarendről érdeklődtem akkor mondta a hölgy hogy nagyrészt a többi ilyen helyen is ilyen furcsa munkarendben dolgoznak. Mert ugye így jön ki nekik jól hogy mire hajnal 5 körül elindulnak a környékre az autóik a küldeményekkel, addigra minden menetre kész legyen és ezért nem a hagyományos 8órás műszakjuk van.
Csak ugye így hátrányban vannak a magam fajták, akik csak tömegközlekedéssel tudnának bejárni.
Nem lehet hogy elmegyek X városba, bérelek egy zugot aztán majd csak ki tudja mennyi idő után lenne valami munka.
De az sem lehet hogy találnék valahol munkát, de szállást még nem. Ennek úgy kéne összejönnie hogy nagyon rövid időn belül lenne munka is és szállás is.
Szóval költözés nem opció. Ha egyedül élnék még talán,de akkor sem csak úgy vaktába.
De így itt a közvetlen környéken kell megoldani.
Igazából 25km-ről van szó, szóval az utazgatás nem lenne sok ha a Volánnak nem ilyen fantasztikusan lennének összerakva a járatai.
De ha mondjuk lennének mások is erről a vonalról esetleg autóval akkor ősszebeszélhetnénk es járhatnánk együtt, de ez ugye csak akkor derülne ki ha már összeáll a dolgozói csapat.
Jó, neked van tartalékod, hurrá.
Akkor én most nem normális leszek számodra, mert nem vagyunk/voltunk olyan helyzetben, hogy legyen pár százezer megtakarításunk ilyen esetekre.
Vándorolgatni sem tudom csak úgy bármikor...van egy idős nagyszülőm,akinek már csak én vagyok, másra nem számíthat. Így sem vagyok hozzá elég közel, nem kéne meg messzebb kerülnöm.
Párom sem akarja itt hagyni még a családjat hogy láthassák a dédunokájukat, segíthessünk nekik.
Majd ha mindkettőnk családjánál úgy alakul hogy ők már nem lesznek és könnyebb szívvel indulunk el akkor tudunk jobban váltani.
Addig ebben a városban kell munkát vállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!