Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy döntenél ilyen helyzetben?

Hogy döntenél ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Munkahely váltáson gondolkodom, volna is egy lehetőség, csak kicsit nehézkes a döntés.

Előnyök a jelenlegi munkámhoz képest:

- a bruttó bér 100ezerrel több lenne mint a jelenlegi (plusz lenne negyed évente bónusz, cafeteria, van munkatárs ajánló program - elég jól fizet az is)

- ez is fizikai munka de jóval könnyebb a jelenleginél.

Hátránya: hogy délutános és éjszakás műszakban kellene járni ( annó is azért váltottam részben munkahelyet hogy ne kelljen éjszakás műszakban dolgozni).

Bírnám nem arról van szó, de eléggé "káros" úgymond az egészségre az ember biológiai egyensúlya uyge felborul.

Illetve hogy nem a megszokott 14-22ig illetve 22-6ig lennének a műszakok (legalábbis egyelőre - újonnan induló cég, még nem kiforrott a rendszer), szóval a bejárás bonyolódna amíg ilyen lesz a munkarend.

Itt csak H-P-ig kellene dolgozni, nem lenne túlóra szombatonként mint a jelenlegi munkahelyen.

Nálam sokat nyom a latba hogy kb.70-nel többet kapnék kézbe mint jelenleg (plusz ugye a juttatások), illetve fizikailag könnyebb.

Viszont a bejárás ront a helyzeten, mert ugye a helyközi buszok a szokott műszakokhoz vannak igazítva, így egy járattal előbb kéne mennem ami azért összességében elég sok plusz idő.

Ti hogy döntenétek ezek tudatában?

2023. jan. 7. 19:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%
váltanék
2023. jan. 7. 19:58
 2/16 anonim ***** válasza:
78%

És mennyi az az elég sok?

Induló cég. Jelen helyzetben egyáltalán mennyire lehet adni arra, hogy be is indul és nem húzza le a rolót 1 év múlva?

2023. jan. 7. 20:17
 3/16 anonim ***** válasza:
42%
Egyébként én nem váltanék. Legalábbis erre a helyre nem. Ha vagyok olyan jó, hogy tippre 25-30%-kal nagyobb bérért el tudnék menni, akkor találnék olyan állást, ami időbeosztás szempontjából is jobb.
2023. jan. 7. 20:18
 4/16 A kérdező kommentje:

Egy országos nagy cégről van szó, nem fogja lehúzni a rolót (vagy ha igen akkor ott már nagy baj van). Annyiban új hogy ebbe a városba most épített egy logisztikai központot, az indul most.

Az elég sok plusz időt úgy értve, hogy ha az éjszakás műszak 20-04ig tervezik, akkor 17:30kor már el kell mennem otthonról és csak 5:30kor indulna haza buszom,amivel szintén közel 1 óra az út.

Amúgy nincs itt olyan választék hogy máshova érdemes lenne váltani.

Vagy ez, vagy maradok.

2023. jan. 7. 21:34
 5/16 anonim ***** válasza:
76%

#4: Ennyi utazással? Max. millió feletti bruttót fontolnék meg, de azt sem igazán. Kiszámoltad mennyit lennél távol otthonról? (utazás+munka)

Viszont országos cég nem épít logisztikai központot olyan helyre, ahol nincs semmi, mert akkor munkaerő sincs. Tartom, hogy ezt hanyagolnám és keresgélnék szépen tovább, mert ha ekkora bérkülönbség reális, akkor be fog futni egy jobb álláslehetőség is belátható időn belül

#2,3

2023. jan. 7. 21:48
 6/16 A kérdező kommentje:

Már évek óta nem fut be ennél jobb lehetőség.

Nem véletlenül vagyok még a jelenlegi helyen. A város munkahelyeinek a 90%-ban kevesebbet keresnek (akár 3 műszakban), mint én jelenleg 2ben.

2023. jan. 7. 21:53
 7/16 anonim ***** válasza:
25%
Ezt én értem, de ez sem ott van, ahol laksz. Napi 2x2,5 óra utazás. 200 km autópályán, a fél ország szóba jöhet ilyen megfontolással. Ennyit még felsővezetők sem utaznak naponta sofőrrel, cégautóval. De úgy látom, te már eldöntötted, szóval sok sikert az új álláshoz;)
2023. jan. 7. 22:08
 8/16 A kérdező kommentje:

Jó, majd ha lesz jogosítványom meg autóm akkor majd elmászkálok autópályán távolabbi városokba nagyobb fizetésért.

Nincs még itt eldöntve semmi. Meg mint mondtam ez nem a végleges munkarend (mondta az illetékes is hogy indulásnál ez még nagyon képlékeny dolog, és több mint valószínű hogy úgy fogják azért alakítani hogy a dolgozóknak jó legyen...azért nem hülyék)

De a jelenlegi helyen eltöltött több mint 8 év fizikai munka (elég nehéz dolgok emelgetése napi 8 órában) azért már érződik.

ÉS továbbra is ez van a mérleg 2 nyelvében hogy könnyebb munka több pénz, de az utazás kárára, vagy marad továbbra is az emelgetés.

2023. jan. 7. 22:15
 9/16 anonim ***** válasza:
Az autózást példának mondtam, hogy érzékeld végre, hogy mennyi időt akarsz elb/szni. A munkarendről nem is beszélve. Mi értelme lenne bevezetni egy munkarendet, majd újrakezdeni átszervezni az egészet. Most ezt mondják, aztán majd vagy változik vagy nem. De mindegy, én nem győzködlek, mondhatod, hogy nincs eldöntve, de látszik, hogy melyik oldalra gyűjtöd az érveket
2023. jan. 7. 22:46
 10/16 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudom, hogy most mennyit utazol, de ha néhány hónapig félrerakod az extra pénzt, akkor tudsz jogosítványt csinálni és venni egy olcsó autót. Úgy máris teljesen más a helyzet, órákat nyersz vele naponta.
2023. jan. 7. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!