Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit érdemes tanulni, amivel...

Mit érdemes tanulni, amivel 5-10 év múlva is lesz munkám?

Figyelt kérdés
2023. jan. 6. 17:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Legjobb az olyan szakma, amelynél folyamatosan tanulnod kell, így egy mérnöki végzettséggel nem tudsz mellé lőni. Szerintem agrár mérnökivel is bőven van lehetőség, hiszen messze nem tökéletes az az iparág, viszont a végzettség kevés, szabadidőben is foglalkozni kell vele, fontos, hogy legyen motivációd és utána járj a dolgoknak. Ez minden mérnöki pozícióval így van, egy diploma önmagában semmit se jelent!
2023. jan. 6. 22:00
 12/16 anonim ***** válasza:
67%

Valamilyen szakma inkább? Mindig is kellenek majd, azokat nem nagyon lehet automatizálni.

Ezt úgy mondom, hogy én Mérnökinfót végzetem BME-n, de már nem merem ajánlani, mert sokan vagyunk és sok belépő munkát automatizálnak majd.

2023. jan. 7. 00:09
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

"Valamilyen szakma inkább? Mindig is kellenek majd, azokat nem nagyon lehet automatizálni."

Ó, dehogynem! Főző robot, szállodaipar tele robotokkal, gyógyszertárak karokkal, szerinted meddig tart automatizálni egy járólapozást, vagy huzalozást a falban? Nevetségesen könnyű, és nem adok rá 15 évet. Nem azért tanul most mindenki szakmát Mo-on, mert jövőbiztos, hanem mert erre van most épp a pénz, mindenki úgy megy előre, hoyg ahonnan a szél fúj, arra halad. Aztán amikor elveszíti a munkáját, pislog. Aminek jövője lesz az azok a területek, amik automatizálják mások munkáját. Akár tetszik, akár nem, az IT azon része életképes a jelenlegi legjobb tudásunk szerint, ami azon rendszereket hozza létre, javítja és fejleszti, amelyek el fogják venni mások monoton munkáját. És még ebben is sokat kell majd tanulni, hogy önmagukat ne helyettesítsék programok. Minden más önámítás.

2023. jan. 7. 05:32
 14/16 anonim ***** válasza:
Mernök vagyok. Agrár mérnöki az sztem régebben is lutri volt, nézd meg, hogy professionon vagy egyéb helyen mennyi agrár és mondjuk mennyi villamosmernöki lehetőség van. Mernöki területen belül az info,villamos, mechatrós trió a frankó és talán még utána a gépészet mivel rengeteg nagy auto és gepgyartó multi van az országban. Az ilyen agrar, epìtő, épìtesz, élelmiszer, közlekedés, környezet meg hasonló mérnök szakmakat én nem is ajanlanám senkinek.
2023. jan. 7. 11:24
 15/16 anonim ***** válasza:
13: térkövező gep van mar most is. Ehhez képest képest alig láttam itthon használni nagy cégeknél sem, mert kevés az olyan munkaterület ahol tényleg szinte full automatan kepes megcsinálni a dolgokat. Ahol meg több munkanem is együtt dolgozik, osztozni kell a nap folyamán ki hova mehet, nem egy nagy sok placcról beszélünk hanem szabdalt az egész,alejtés viszonyok sem állandóan ott meg sztem szóba sem jöhet a gép. Épìtőipar automatizálási teljes mértékben sztem sosem lesz kivitelezhető. Nem olyan mint egy gyár, hogy egy fix soron, fix gepparkkal kell egy adott eszközt gyártani.
2023. jan. 7. 11:30
 16/16 anonim ***** válasza:
Bármi. Vagy egyetem valami hasznos szakon, vagy olyan szakmunka, amit nem lehet könnyen automatizálni. Jobbára a betanított monoton munkákat automatizálják.
2023. jan. 10. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!