Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit érdemes tanulni, amivel...

Mit érdemes tanulni, amivel 5-10 év múlva is lesz munkám?

Figyelt kérdés
2023. jan. 6. 17:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%
burkoló,villanyszerelő,gázszerelő,vízes,festő,orvos,tanár, ezek a tutik.
2023. jan. 6. 17:31
 2/16 anonim ***** válasza:
88%
IT - villamos mérnök , köműves , ács, orvos-fogorvos . Persze biztosat nem fog tudni mondani neked senki.
2023. jan. 6. 17:32
 3/16 Koplárovics Béci ***** válasza:
89%
Ha jól csinálod majd, akkor kb tökmindegy. Ha szarul csinálod majd, akkor szintén tökmindegy, csak épp nem leszel túl boldog.
2023. jan. 6. 17:34
 4/16 A kérdező kommentje:
3 - ezt hogy érted? 10 éve amikor egyetemre jártam, még teljesen más világ volt, mint ma. Most van egy bsc diplomám ami kuka, és két hónapja munkám sincs, pedig pár éve még mondhatni jól keresetem a szakmámban. Szerintem nem tökmindegy, éppen azért mert ilyen bizonytalan világban élünk.
2023. jan. 6. 17:45
 5/16 Koplárovics Béci ***** válasza:
8%

Úgy értem, hogy sokszor van az, hogy a jó keresethez nem jár jó munkaerő. Viszont ha valamiben tényleg jó vagy, akkor kb csak rajtad múlik, hogy mi az a fizetés, amivel megelégszel. Mert lehetsz kiváló burkoló is, és elkérhetsz napi 10 ezer forintot is, csak akkor hülye vagy, már bocsánat. Ugyanis ha tényleg jó vagy, akkor napi 100-at is megkereshetsz (nem feltétlen pontosan így, de az arányokat és főleg a nagy különbséget szeretném érzékeltetni). Ha viszont gyenge munkaerő vagy, akkor elég nagy szerencse, és elég bolond munkáltató kell ahhoz, hogy jó fizetésért alkalmazzon.

Oké, abban igazad lehet, hogy könyvtár-történelem szakos bölcsészként nem valószínű, hogy jó fogsz keresni. De még ez sem feltétlen igaz, mert pl a történelemből is lehet olyan oktatóvidókat csinálni, hogy abból jó bevételed lehessen.

2023. jan. 6. 17:52
 6/16 anonim ***** válasza:
hogy tudj magadtól dönteni.
2023. jan. 6. 18:01
 7/16 anonim ***** válasza:
84%
IT
2023. jan. 6. 19:27
 8/16 anonim ***** válasza:

Mi volt az a bsc diploma ami kuka?

Mert sokaknak van olyan diplomája amiben akkor se lehetett elhelyezkedni, csak be tudtad a CVd be pipálni hogy van

2023. jan. 6. 19:45
 9/16 A kérdező kommentje:
8 - agrármérnök
2023. jan. 6. 19:50
 10/16 anonim ***** válasza:
9. agrár mérnökiséghez is jó szerencse és modern gondolkodás kell, az agrárium is majdnem évente változik, mellé a jó hely megtalálása is fontos. Felénk most a preciziós gazdálkodás kimaxolásán gondolkodnak, egy hektárra telepítenek vagy 100 eszközt, ami adatokat továbbít, az alapján locsolnak, permeteznek és drónokkal követik. Nem éri meg egy hektáron, de jövőben szerintem megoldják. :)
2023. jan. 6. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!