Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A magyar KKV-k hogyan szerezne...

A magyar KKV-k hogyan szereznek "szakembert", hogyan tudják felvenni a versenyt a multikkal, ssc-kkel, stb.?

Figyelt kérdés

Mindig a magyar KKV-kat kellene támogatni, sajnálni, hogy ott még a vállalkozók is családos emberek gyerekekkel, hitellel, nekik is minden forintnak helye van.

De hogyan tudnak versenyezni a multikkal, akik pályakezdőknek megadják a br. 450-500-at, senior level (nem manageri) szinten pedig a 800-900-at is? (gondolok én itt műszaki vagy gazdasági területre)

Ami ilyen nem felsőfokú végzettséget igénylő betanított munka, ott tényleg 450-500-nál nem megy feljebb a bér idővel, de ebben a titkárnői kategóriában a kkv.-k kb. a garantált bérminimummal dolgoznak.

Miért kellene pátyolgatni a kkv-kat, amikor a fiataloknak a multis bérek kb. 60%-át kínálják?

2023. jan. 6. 11:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
45%
Mondjuk úy hogy ott nem kell tudni anolul
2023. jan. 6. 11:26
 2/11 anonim ***** válasza:
65%

Én KKV-nál dolgoztam, diplomával-nyelvtudással.

Az összes helyi multihoz beadtam, nettó 210 volt a legmagasabb(!) bér, amit fizetni akartak, a kkv 250-et fizetett. Meg a munka is jobb volt.

2023. jan. 6. 11:29
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
A komolyabb szakkepzettseget igenylo teruleteken (IT pl.) jellemzoen a jobbak mennek a komolyabb cegekhez, aki ezekhez nem tud bekerulni, az pedig kkv-hoz.
2023. jan. 6. 11:47
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
2-es melyik multikhoz adtad be? Milyen poziícióba?
2023. jan. 6. 11:51
 5/11 anonim ***** válasza:
46%

2-es, Debrecenben, mondjuk 2 éve volt.

Gazdasági diplomám van, ezzel összefüggő pozíciókra, volt már munkatapasztalatom (nem teljesen ilyen, mert egyetem mellett dolgoztam, aztán külföldön, de hasonló), de volt, ahol elvárták a 2 nyelv felsőfokú ismeretét-használatát ennyi pénzért.

2023. jan. 6. 12:13
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem szereznek, beérik a kontárokkal, mert a jó munkaerő a jó cégekhez megy.
2023. jan. 6. 12:31
 7/11 anonim ***** válasza:
91%
Nem minden kkv rossz, és nem minden multi jó.
2023. jan. 6. 12:46
 8/11 anonim ***** válasza:
90%

Találhatnak jó szakembert a KKV-k is, ha hajlandók megadni a megfelelő bért. Nekem pl. elegem lett a multis bürokráciából és hierachiából, most KKV-nél dolgozok. A szervezés nem legjobb, de laza a meló és jó a pénz, szóval rendben vagyok.

Viszont az átlag KKV azért sajnos nem ilyen, de ennek sok oka van. Pl. hogy a kedves kúrmányunk nem éppen a kisvállalkozásoknak kedvez.

2023. jan. 6. 14:17
 9/11 anonim ***** válasza:
61%

Sok az egyetemista, mindenki szeretne szakmán belül munkát találni. Nyílván nem tud mindneki multihoz menni és nem is akar sok ember +1.000 fős cégekben dolgozni, nem mindneki akar pici előre definiált részfeladatokat kapni, van aki nagyobb felelősséget akar vállalni és kényelmesebben érezné magát egy kisebb családias környezetben.

Simán van magyar KKV-knak is miből válogatni.

2023. jan. 8. 00:57
 10/11 anonim ***** válasza:
12%
8-as miből gondolod, hogy te jó szakember vagy?
2023. jan. 8. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!