A magyar KKV-k hogyan szereznek "szakembert", hogyan tudják felvenni a versenyt a multikkal, ssc-kkel, stb.?
Mindig a magyar KKV-kat kellene támogatni, sajnálni, hogy ott még a vállalkozók is családos emberek gyerekekkel, hitellel, nekik is minden forintnak helye van.
De hogyan tudnak versenyezni a multikkal, akik pályakezdőknek megadják a br. 450-500-at, senior level (nem manageri) szinten pedig a 800-900-at is? (gondolok én itt műszaki vagy gazdasági területre)
Ami ilyen nem felsőfokú végzettséget igénylő betanított munka, ott tényleg 450-500-nál nem megy feljebb a bér idővel, de ebben a titkárnői kategóriában a kkv.-k kb. a garantált bérminimummal dolgoznak.
Miért kellene pátyolgatni a kkv-kat, amikor a fiataloknak a multis bérek kb. 60%-át kínálják?

Én KKV-nál dolgoztam, diplomával-nyelvtudással.
Az összes helyi multihoz beadtam, nettó 210 volt a legmagasabb(!) bér, amit fizetni akartak, a kkv 250-et fizetett. Meg a munka is jobb volt.

2-es, Debrecenben, mondjuk 2 éve volt.
Gazdasági diplomám van, ezzel összefüggő pozíciókra, volt már munkatapasztalatom (nem teljesen ilyen, mert egyetem mellett dolgoztam, aztán külföldön, de hasonló), de volt, ahol elvárták a 2 nyelv felsőfokú ismeretét-használatát ennyi pénzért.

Találhatnak jó szakembert a KKV-k is, ha hajlandók megadni a megfelelő bért. Nekem pl. elegem lett a multis bürokráciából és hierachiából, most KKV-nél dolgozok. A szervezés nem legjobb, de laza a meló és jó a pénz, szóval rendben vagyok.
Viszont az átlag KKV azért sajnos nem ilyen, de ennek sok oka van. Pl. hogy a kedves kúrmányunk nem éppen a kisvállalkozásoknak kedvez.

Sok az egyetemista, mindenki szeretne szakmán belül munkát találni. Nyílván nem tud mindneki multihoz menni és nem is akar sok ember +1.000 fős cégekben dolgozni, nem mindneki akar pici előre definiált részfeladatokat kapni, van aki nagyobb felelősséget akar vállalni és kényelmesebben érezné magát egy kisebb családias környezetben.
Simán van magyar KKV-knak is miből válogatni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!