IT Szektor, máshol se lehet elmenni táppénzre sprint közben?
Fejlesztőként ~10 év alatt még nem volt olyan munkahelyem (se KKV se multik között), ahol bármiféle szabira nemet mondtak volna, főleg nem betegségre (nem mintha az az ő döntésük lenne).
Azonnal váltanék is, ha ilyen általános indokkal folyamatosan "megtagadnák".
Amúgy ha beteg vagy nem kérdezel, hanem tájékoztatsz. Írsz egy e-mailt, hogy beteg vagyok, nem tudok menni, megyek majd orvoshoz, majd írok ha tudom már meddig tart. A doki kiír, majd az igazolással mész vissza.
Sok esze lehet amúgy annak a scrum masternek, aki az egész team-et összefertőzteti.
Miért dolgozol ilyen trágya cégnél? Már bocsánat, de fejlesztőként köpsz egyet és 15 állásajánlaton landol.
Eleve nem mennék olyan céghez, ahol nincs HO, ahol meg lecsesznek, mert lebetegedsz, na hát onnan instant dobbantanék!
Különben sem értem, hogy lehetne nem sprint közben szabira menni, mikor Scrum szerint ahogy vége a sprintnek, kezdődik a következő.
Én HO dolgozok és általában egy kis megfázással simán dolgozok, de pl. a covid az 2 hétre kiütött. Semmi baj nem volt belőle, hogy kihagytam egy sprintet, pedig SM vagyok.
Szóval hagyd ott őket és esetleg a cég nevét is leírhatod, hogy más ne menjen ilyen vacak helyre. Vagy legalább Indeed-en vagy Glassdoor-on húzd le őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!