Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A magyar kiscégek miért nem...

A magyar kiscégek miért nem tartják magukat a megbeszéltekhez?

Figyelt kérdés

Felvettek egy helyre, megbeszélt feladatokkal, megbeszélt nettó 300+szja-ban (mert 25 év alatti vagyok még 2023-2024ben), azaz összesen kb 360 nettót kellene kapjak a megbeszéltek alapján, 8 órában.

Ehelyett, rengeteg plusz feladat esik rám mert "kevés az ember", a fizetésem nettó 190 amire az szja kb 40ezer, "plusz kpban megkapok kiegészítést" (ami nyilván nem számít bele az szjanal), azaz 360 helyett jobb esetben (230+70kp) 300at (de legtöbbször 290et) kapok, 8 helyett 9 órában. Nagy különbség, mert így a kiadásaim mellett nem tudok olyan ütemben félretenni, hogy tartsa a lépést a drágulással, azaz esélytelen még mindig a jogsi, egy saját autó és még sorolhatnám, ráadásul a lakás dolgaival se tudok haladni mert korán megyek és későn érek haza. És még a bérletemet sem fizetik, amit a hirdetésbwn is megemlitettek.

Azt is megbeszéltük, hogy mivel vannak olyan problémáim amik bőven túlnőttek rajtam, így időközönként szabadnapot kell kivennem, hogy ne kapjak idegbajt, amire szintén az volt megbeszélve hogy rendben van, szóljak ha tudnak segíteni, erre mikor dec 19-én (dec 7-én előre bejelentve) időpontra mentem pszichiáterhez, másnap azzal fogad a HR vezető, hogy ez mem oké, hogy nem vagyok megbízható munkatárs, mert rgyik napról a másikra eltűnök mikor szükség van rám?

Tehát összegezve, nem azt a fizetést kapom, nem azokban az órákban, nem azokkal a feladatokkal és egyéb feltételekkel amiket beszéltünk, DE nem tehetem meg hogy felmondok, mert utcára kerültem volna egyébként ha nem tudom fizetni a lakást.

De mi a francert nem tartják magukat ahhoz, amit megbeszéltünk, többször is? És ez az előző 3 helyen is így volt, megbeszélünk X dolgot, majd egy új univerzumot kreálnak és a maguk kis világában módosítgatnak mindent. De mi a francert? Miért nem lehet, hogy egyetlen helyre tisztességesen felvegyenek, ahogyan megbeszéltük, hogy haladhassak azzal a nyomorult életemmel?

2023. jan. 1. 23:01
1 2 3
 21/28 NTBS ***** válasza:
97%
Mert így spórolnak. Egyébként miért mentél bele a plusz borítékba? Eljössz, keresel másik céget.
2023. jan. 2. 11:33
 22/28 anonim ***** válasza:
88%
Ha elégedetlen vagy a felkínált jövedelemmel akkor mondj fel a hisztike helett.
2023. jan. 2. 11:34
 23/28 anonim ***** válasza:
85%
Nem vesznek fel normalis ceghez, vagy miert vered itt magad, hogy szar cegeknel szarul bannak veled?
2023. jan. 2. 11:44
 24/28 anonim ***** válasza:
88%

#20:

1. Tökmindegy, a lényeg, hogy nem a kézenfekvő megoldást választottad, hogy "bruttó x összeget" kértél.

3. Azt mondtad, hogy hivatalosan 190-et kaptál. Márpedig a 190-nek a bruttója 285 SZJA kedvezmény nélkül (33,5% levonás) és 233 ezer SZJA kedvezménnyel (18,5% levonás). Sehogyan sem jön rá ki 300. 233-nak egyébként SZJA kedvezmény nélkül 155 a nettója.

Azt viszont még mindig nem derült ki, hogy a szerződésen milyen összeg szerepelt. Ugyanis azon mindenképpen BRUTTÓ összeg szerepel, ha pedig te hivatalosan nem az ennek megfelelő (SZJA kedvezménnyel számolt) nettót kapod, akkor kapásból szerződést szeg a munkáltató. Ha pedig valóban az történt, hogy egy másik szerződésre hamisították az aláírásodat, akkor olyan pert akaszthatsz a nyakukba, hogy lehúzhatják a rolót!

De kétlem, hogy bármelyik munkáltató volna ilyen hülye...

2023. jan. 2. 14:01
 25/28 anonim ***** válasza:
92%
Persze, aláhamisították a kis kamugép aláírását :D De ő továbbra is ott dolgozik :D Istenem, mekkora kamugyáros, mint az alapítványi iskolás lúzer.
2023. jan. 2. 19:12
 26/28 anonim ***** válasza:
76%

24

engedd el, ez a munkaügyi troll, egy szó sem igaz az egészből, csak erre áll a pöcke.

2023. jan. 2. 19:14
 27/28 A kérdező kommentje:
Imádom hogy ugyanaz az ember beszélget magával kommentben 😂ahh szánalmas
2023. jan. 2. 19:21
 28/28 anonim ***** válasza:
Hát ez az aláhamisították a neved, ez azért túl erős volt.
2023. jan. 2. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!