Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A magyar kiscégek miért nem...

A magyar kiscégek miért nem tartják magukat a megbeszéltekhez?

Figyelt kérdés

Felvettek egy helyre, megbeszélt feladatokkal, megbeszélt nettó 300+szja-ban (mert 25 év alatti vagyok még 2023-2024ben), azaz összesen kb 360 nettót kellene kapjak a megbeszéltek alapján, 8 órában.

Ehelyett, rengeteg plusz feladat esik rám mert "kevés az ember", a fizetésem nettó 190 amire az szja kb 40ezer, "plusz kpban megkapok kiegészítést" (ami nyilván nem számít bele az szjanal), azaz 360 helyett jobb esetben (230+70kp) 300at (de legtöbbször 290et) kapok, 8 helyett 9 órában. Nagy különbség, mert így a kiadásaim mellett nem tudok olyan ütemben félretenni, hogy tartsa a lépést a drágulással, azaz esélytelen még mindig a jogsi, egy saját autó és még sorolhatnám, ráadásul a lakás dolgaival se tudok haladni mert korán megyek és későn érek haza. És még a bérletemet sem fizetik, amit a hirdetésbwn is megemlitettek.

Azt is megbeszéltük, hogy mivel vannak olyan problémáim amik bőven túlnőttek rajtam, így időközönként szabadnapot kell kivennem, hogy ne kapjak idegbajt, amire szintén az volt megbeszélve hogy rendben van, szóljak ha tudnak segíteni, erre mikor dec 19-én (dec 7-én előre bejelentve) időpontra mentem pszichiáterhez, másnap azzal fogad a HR vezető, hogy ez mem oké, hogy nem vagyok megbízható munkatárs, mert rgyik napról a másikra eltűnök mikor szükség van rám?

Tehát összegezve, nem azt a fizetést kapom, nem azokban az órákban, nem azokkal a feladatokkal és egyéb feltételekkel amiket beszéltünk, DE nem tehetem meg hogy felmondok, mert utcára kerültem volna egyébként ha nem tudom fizetni a lakást.

De mi a francert nem tartják magukat ahhoz, amit megbeszéltünk, többször is? És ez az előző 3 helyen is így volt, megbeszélünk X dolgot, majd egy új univerzumot kreálnak és a maguk kis világában módosítgatnak mindent. De mi a francert? Miért nem lehet, hogy egyetlen helyre tisztességesen felvegyenek, ahogyan megbeszéltük, hogy haladhassak azzal a nyomorult életemmel?

2023. jan. 1. 23:01
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos vannak ilyen cégek, nem véletlenül van náluk emberhiány. Menekülj!
2023. jan. 1. 23:10
 2/28 anonim ***** válasza:
76%
Arra gondoltal mar, hogy ha szar tapasztalatod van a magyar kiscegekkel, akkor ne magyar kisceghez menj? Vagy te ilyen mazochista fajta vagy es csak szeretsz itt panaszkodni?
2023. jan. 1. 23:18
 3/28 anonim ***** válasza:
93%

Azt kell mondanom hogy jobb tapasztalatom van multikkal.

Ott a szerzodesben le van irva, hogy mennyit kapsz, van normális bonusz szabalyzat stb.

Munkaköri leiras is nagyjabol passzolni szokott. Kis cégeknel ez van. Ők mar örülnek ha egy embert meg tudnak sporolni es rád tolni mindent.

2023. jan. 1. 23:23
 4/28 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem ők úgy értették, hogy az szja miatt nettó 300-at fogsz kapni, tehát azzal együtt.

Ha tudod hogy az idősebb kollégák mennyit keresnek, például ők is nettó 300 körül, akkor nem hiszem, hogy az szja kedvezmény miatt a főnök neked kezdőként többet adna mint egy 20 éve ott lévő régi dolgozónak.

Egyébként mindig a bruttó bérben állapodjal meg, soha ne a nettoban!! Akkor nem érhet ilyen kellemetlen meglepetés.

2023. jan. 1. 23:46
 5/28 anonim ***** válasza:
97%
Ezért nem dolgozunk szürkén vagy feketén
2023. jan. 2. 00:03
 6/28 anonim ***** válasza:
95%
Ebből az derül ki hogy az a cég nem tartja, szerintem az összesrol nincs infod
2023. jan. 2. 06:40
 7/28 A kérdező kommentje:

#4 nem, tisztáztuk többször is hogy 300+szja. Ha ezt "félre értették", akkor én szégyellem magam hogy ilyen inkompetensek.

#6 ezen kívül 3 helyen dolgoztam még ahol ugyanez volt, meg 2 másik cégnél jutottunk el a szerződésig, amin szintén más szerepelt mint amit megbeszéltünk. Azokba nem is egyeztem bele.

2023. jan. 2. 06:53
 8/28 anonim ***** válasza:
96%
Tanulság: szerzodes nélkül nem kezdünk el dolgozni. Probaidőn bármikor fel lehet mondani mindkét félnek, szóval az sem kifogás hogy azert nem csinaltak neked mert nem tudtak, hogy bevállsz-e. És ha lenne szerződés akkor látnád benne a bruttó béred. Mindig abban állapodunk meg nem a nettóban.
2023. jan. 2. 07:07
 9/28 anonim ***** válasza:
92%
Egyebkent itthon persze könnyű ezt megcsinálni, mert alig van olyan eset hogy valaki bejelentene a munkaadóját, hogy nincs szerződés, nem arra jelent be , kézbe fizet stb. Sztem itthon inkább sóhajt az ember és elmegy csöndben mashova. Pedig így sosem lesz változás.
2023. jan. 2. 07:10
 10/28 anonim ***** válasza:
90%
Nem "tisztázni" vagy "megbeszélni" kell. Mi van a munkaszerződésedben? Na az jár. Ha azt nem kapod meg akkor fordulhatsz azonnal a hatóságokhoz. Ha pedig szürkén / feketén dolgozol akkor az egy ilyen világ, nyelsz vagy pattansz..
2023. jan. 2. 07:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!