Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy most dolgozni kezdő...

Egy most dolgozni kezdő fiatalnak mikor lesz háza, lakása?

Figyelt kérdés
2022. dec. 31. 15:59
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

"hanem csinálj saját céget vagy vállalkozást és azt epitsed fel."

Jó, csak ezt úgy mondod, mintha olyan egyszerű lenne, miközben a cégek javarésze 5 éven belül megszűnik, nem véletlenül.

Mi is vállalkozáson dolgozunk, és amit megállapítottam, hogy egyrészt manapság kicsi tőkéből lehetetlen elindulni (és egy pályakezdő, akinek így sincs semmije, hogy kockáztasson több milliót?), másrészt olyan érzés, mintha a kormánynak az lenne a célja, hogy ne is lehessen vállalkozni, elképesztő mennyiségű előírásnak kell megfelelni és rengeteg pénzt kell befizetni mindenféle jogcímen.

Eskü, néha elgondolkodunk, hogy hagyjuk, mert nem éri meg ennyit küszködni vele.

2022. dec. 31. 19:01
 22/31 anonim ***** válasza:
47%
Minek saját lakás/ház?
2022. dec. 31. 19:17
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha NER közeli akkor 1-2 év.
2022. dec. 31. 22:06
 24/31 anonim ***** válasza:
21%
Külföld. Én is kimentem, félreraktam havi 1 millát, 5 év alatt összejött 60 millió, azzal hazajöttem, és vettem egy lakást. (egy kis hitel kellett még hozzá, de azt pár év alatt visszafizetem.)
2022. dec. 31. 23:26
 25/31 A kérdező kommentje:
Ja persze.
2023. jan. 1. 08:47
 26/31 anonim ***** válasza:
75%
Nagyon sok tényezőtől függ. Általánosságban azt mondanám, hogy ha maga akarja előteremteni rá a pénzt, akkor leghamarabb 5 év múlva.
2023. jan. 1. 11:38
 27/31 A kérdező kommentje:
USA-ba milliók laknak erdei, mindenféle anyagból összetákolt faházakban, itthon is egyre többen téliesített faházakban laknak. Szép új világ...
2023. jan. 1. 12:17
 28/31 anonim ***** válasza:
Mi a baj a könnyű szerkezetes házakkal?
2023. jan. 1. 15:51
 29/31 anonim ***** válasza:

Ez esetben első szabály: ott igyekezz lakást venni, ahol az ingatlan árak a Budapest és környéke árához képest lényegesen alacsonyabbak, tehát falun, kistelepülésen a fővárostól legalább 100 km távolságban. Ezen belül is olyan környéken, ahol a következő években az áremelkedés üteme kereslet hiányában jócskán elmarad a butapesti árak emelkedésének ütemétől. ( így az előtakarékosságnak lesz értelme, haszna is)

Ha ez a fő szabály teljesült, akkor érdemes minden egyéb kapcsolódó probléma megoldásával foglalkozni.

Gondolatok a rendszeres megtakarításról :

A teljes vételárat összegyűjteni bérből, fizetésből lehetetlen lenne, mire oda elérhetnél a nyugdíj válik időszerűvé.

A vételár 30 %-ának megtakarítása akkor racionális döntés, ha előre tudod milyen eszközöket tudsz használni a megtakarításod értékállóságának megőrzésére a megtakarítási időszakban. Ha ilyet nem tudsz, banki banki betétben kuporgatod a rendszeres megtakarítást, akkor olyan játékba kezdesz, mint amikor macska kergeti a farkát, de nem éri sosem utol.

Az ingatlan árak egy áhított prosperáló gazdaságban emelkedni szoktak, így a nulladik időpontban megcélzott ingatlan típus 30 %-a az évekkel későbbi hitelfelvétel időpntjára sokkal kevesebb lesz, mint az ingatlan 30 %-a.

2023. jan. 1. 15:53
 30/31 anonim ***** válasza:
Attól függ: Mit, hol, hogyan, mennyiért és milyen karrierrel tud csinálni, na meg milyen háttérrel jön
2023. jan. 1. 19:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!