Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy most dolgozni kezdő...

Egy most dolgozni kezdő fiatalnak mikor lesz háza, lakása?

Figyelt kérdés
2022. dec. 31. 15:59
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz meg mondjuk,hogy 10 Misi onreszt összerakjon ilyen albérlet árak mellett ahhoz sok szerencsét. Mivel ha otthon lakik megszóljak, hogy ezek a mai fiatalok mamahoteleznek.
2022. dec. 31. 16:32
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

"Amint összegyűjt 30% önerőt és hitellel vesz egy kis lakást. Ezt pár év múlva nagyobbra cseréli..."

Nem értem, hogy cseréli nagyobbra? A lakás ér mondjuk 30 milliót, tehát mondjuk tíz millió az önerő. Amit összegyűjteni azért nem kis dolog. De hogy lesz ebből nagyobb lakás?

2022. dec. 31. 16:37
 13/31 anonim ***** válasza:
27%
Úgy, hogy eladja 40 millióért és vesz 10-30 nm-el nagyobbat, újra hitelre.
2022. dec. 31. 16:50
 14/31 anonim ***** válasza:
97%

#10 Inkább 40-45 lesz az sajnos.

#13 Mi lesz az előző, lakásra felvett hitellel? Vagy kettőt fizet? 5-600 eft törlesztő azért nem buli, még 1-1,5 millió nettó fizetéssel sem. :D Vagy végtörleszti az elsőt? Az mennyibe fog neki kerülni?

2022. dec. 31. 17:06
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Amikor végre felismeri hogy alternatív vonalon kell itt gondolkodni mert különben soha nem lesz saját ingatlanja.
2022. dec. 31. 17:37
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a mai Magyarországon már a 30 milliós lakás kezdőrészletét is rengeteg idő lenne összespórolni, tehát a kezdőrészlet megszerzése is nagyon nagy feladat, vannak akik képtelenek is rá. Utána meg ott a törlesztőrészlet is. Tehát röviden, irtó szívás. És 30 milliónál még sok lakás drágább is, 30 millióval számoltam, mert annak a harmada nagyságrendileg 10 millió, ami hatalmas pénz egy átlagembernek.
2022. dec. 31. 18:07
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

"A most dolgozni kezdő fiatalnak nem a házra kellene gyúrnia, hanem a szakmai előrelépésre, fejlődésre, tanulásra.. hogy 5 év múlva minimum középvezetői pozícióban legyen a mostani bére minimum 3x-ért (vagy többért). (vagy épp a saját vállalkozásában dolgozzon ugyanennyiért (vagy többért))"

De ha mindenki lehetne középvezető, akkor ki lenne a középvezető beosztottja?:))

Amúgy ha valaki kezdőfizuja 400 ezer, akkor 5 év és 1.2 millió lesz a fizuja, vagy több?:)) Már ha sikerül középvezetőnek lennie.

2022. dec. 31. 18:08
 18/31 anonim ***** válasza:
81%
Azt is tegyük hozzá, jellemzően nem egyedül vesznek saját lakást a fiatalok, hanem párban.
2022. dec. 31. 18:33
 19/31 anonim ***** válasza:
63%

Ez sok mindentől függ.

Sokan örökölnek a nagyszülőktől.

Másiknak vesznek a szülők, vagy legalábbis rendesen megtámogatják.

Vannak, akik sok évig keményen spórolnak, majd 20 éves hitelt vesznek fel.

Vannak, akik kimennek külföldre dolgozni, aztán ha összespóroltak egy lakás árát, hazajönnek.

Másoknak sosem lesz, albérletről albérletre vándorolnak.

De vannak, akik 30 éves korukra, akár hitel nélkül is összeszedik egy lakás árát. Az én példám: elvégeztem az egyik legkeresettebb egyetemi szakot így a fizetésem is jó, mamahotelezek (nem kell albérletet fizessek, de a többi költségbe természetesen beszállok), keményen spórolok, a pénzemet befektetem, illetve vidéken dolgozom, itt olcsóbbak az ingatlanok (persze jó munkahelyet is nehezebb találni, de szerencsére nekem sikerült), mindezek miatt 30 éves koromra simán kijönne hitel nélkül egy vidéki lakás, de egy kis hitellel akár egy fővárosi is. Persze nem az én példám az általános, de van ilyen is.

2022. dec. 31. 18:35
 20/31 anonim ***** válasza:
35%

Középvezető xdddd

Ezen jót röhögtem.

Úgy lehet lakáshoz jutni hogyha valaki minimum havi 3 milliót keres forintban havonta és abból felrerak 2 milliót minden hónapban.

Ezt a havi 3 milliós nettó keresetet nem nehéz elérni.

A titok: Ne másnak dolgozz hanem saját magadnak. Ne másnak a cége bevételét noveljed a te munkaddal semmi pénzért, hanem csinálj saját céget vagy vállalkozást és azt epitsed fel.

2022. dec. 31. 18:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!