Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mindenki tehet azért hogy...

Mindenki tehet azért hogy mekkora legyen a fizetése vagy ez a személyiség, genetika kérdése?

Figyelt kérdés
Tehát bárki aki akarná lehetne gazdag ember vagy ehhez kell egy olyan személyiségtípus egy olyan üzleti érzék ami általában genetikailag meghatározott tehát kispista bármit is csinál ha ő úgy született soha nem lehet, lesz gazdag..
2022. dec. 24. 15:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
29%

Akik itt okoskodnak, hogy bárkinek lehetséges, csak egyetemre kell menni, blablabla, azok általában normális, rendezett anyagi helyzetű családba született, nagyvárosi és/vagy budapesti emberek, akiknek az, hogy egy 3500 Ft.-os diákbérlettel 0-24-ben ott a seggük alatt a BKV és azzal elérhetőek az ország legjobb gimnáziumai, egyetemei, illetve multicégek gyakornoki programjai, olyan természetes, mint másnak a levegővétel.

Sajnos Magyarországon ha szar családba születsz valami eldugott faluba, ahol a tömegközlekedés napi 2 buszt jelent, akkor már az is nagy kihívást jelent, hogy egy középiskolába el tudj járni. Persze "technikailag" lehetséges, hogy mondjuk koromsötétben sétálsz minden nap 2x 30-40 km-t lakott területen kívül...

Innentől kezdve nincs is miről beszélni.

Nagyon sokaknak ha ugyan egy érettségi még megoldható, az egyetemről nem is álmodhatnak, mert egyetemi várostól messze laknak szar közlekedés mellett, autóra vagy albérletre+önálló életvitelre egy idegen városban már nem futja.

Minden objektív statisztika szerint Európában Magyarországon az egyik legalacsonyabb a társadalmi mobilitás. Persze akik jó családba születtek vagy szerencséjük volt, azok úgyis nagy pofával fogják ennek az ellenkezőjét fújni.

Csányiról is él ugye a legenda, hogy ő 5 ezer Ft.-tal a zsebében érkezett Budapestre, a valóságban meg jelentős hátszelet kapott ő is a szülőktől.

Ma Magyarországon igazán gazdag az a vállalkozói réteg, aki még a privatizáció során lopkodta össze a vagyonát, azóta nagyon kevés sikertörténet volt, azok is jellemzően az IT,Tech szektorban.

2022. dec. 24. 20:41
 12/24 anonim ***** válasza:
27%

11# Ja, de IT terén konkrétan nem szükséges a diploma. Otthon pici faluban egy internet kapcsolattal és elég befektett idővel és munkával simán megtanulsz olyan szinten programozni, hogy felvegyenek valahova.

Ha meg így sem akarnak felvenni, csak beiratkozol egy egyetemre, hogy legyen hallgatói jogviszonyod, majd passzivizálod magad első félévben. (Igen, lehet ilyet. Ismerősöm is így csinálta) és elválalsz úgy diákmunkát, amik már 1600-3500 körül fizetnek / óra a programozásért. Persze ez bruttó, de mivel a diákbért SZJA kívül más nem terheli így kézbe is kapod.

Munkatapaszalattal plusz már jövedelemmel meg eldöntöd, hogy akarod-e folytatni az egyetemet 2 félév passzivizálás után vagy már rögtön elkezdesz főállásban dolgozni.

Meg is van oldva.

Meg persze vannak full remote diák állások. Ha most felmész a schönhez oldalára sok ilyet találsz, szóval ezt akár úgy végig tudod csinálni, hogy soha sem hagyod el azt a semmi közepén lévő falut.

Ez csak 1 fajta megoldás, amit hírtelen felvázoltam, de van rengeteg módszer. Szóval azt ne mond, hogy lehetetlen. Inkább csak nehéz és picit gondolkodni kell, így sokan eleve elutasítják.

2022. dec. 24. 21:03
 13/24 anonim ***** válasza:
84%
Na amit a 11es írt az a tipikus áldozat mentalitás...
2022. dec. 24. 21:27
 14/24 anonim ***** válasza:
81%

Kib*szottul primitívek vagytok, nem tudom elhinni, hogy ilyen óvodás szintű rendszerszemlélettel ti "IT-sek" lennétek.

De ha igen, akkor is borzasztó, hogy milyen burokban éltek, és nem tudtok ebből a remote IT világotokból kiszabadulni. Nem csoda, hogy itt rohadtok egész nap ezen az oldalon, mégiscsak kiderül, hogy az informatikusok nagy része egy élettelen kocka.

Olyan emberek szerintetek piciny faluból fognak programozást tanulni, akiknek már a nagyszüleik sem végeztek 8 általánosnál többet és nemhogy internetük, de egy normális cipőjük sincs?

Ennyire nincsenek közgazdasági ismereteitek, hogy nem értitek meg, hogy nem lehet mindenki remote IT-s kódíró, mert akkor ott is lemennének a bérek, ha túlkínálat lenne munkaerőből? Meg sem születtetek volna, ha mindenki a gép mögött rohadna egész nap, mert nem lett volna, aki kikotorjon titeket anyátokból. Nem lenne áram a lakásotokban, nem tudnátok lehúzni a budit, ha mindenhova autóval járó atyaistenek vagytok, akkor sem tudnátok mozdulni a dugóból, mert tömegközlekedés hiányában aki csak tehetné, beülne valami 30 éves lepukkant szarba. Totális anarchia és középkori pusztulat lenne, ha ez a "mindenki jól kereső IT-s" idiótaságotok tényleg megvalósulna.

2022. dec. 24. 22:08
 15/24 anonim ***** válasza:
52%

Mi számít gazdagnak?

Nyilván ez Bezos szint nem elérhető bárkinek bárhonnan indulva. De a realitások talaján maradva, jó módban szinte bárki tudna, ha lenne benne kellő kitartás és akaraterő

2022. dec. 24. 23:18
 16/24 anonim ***** válasza:
76%

Nagyrészt genetika és környezet kérdése.

Először is az igazság az hogy valaki több valaki pedig kevesebb ésszel született, 70 es IQ val az esélyeid a gazdagságra elég csekély.

De még ha meg is van az eszed is fontos hogy a környezeted(értsd szülők és iskola) segítsen az előrehaladásban mert magától a tudás nem fog a fejedbe szállni.

#12 Szerintem el vagy rugaszkodva a valóságtól, lehet hogy a remote munkába nem látod de a programozói szakma nem való mindenkinek. Nagyon gyorsan kiégsz benne ha nincs meg a kitartás a logika és a fejlődni akarás. Nagyon sok junior hagyja ott a pályát mert nem bírják.

És egyre inkább elvárt a diploma ezen a területen is, szimplán azért mert túl sok a junior jelentkező akik elhullanak az első pár hónapban.

2022. dec. 25. 00:05
 17/24 anonim ***** válasza:
95%

Magyarországon az, hogy hova születsz, nagy valószínűséggel meghatározza, hogy mit érsz el az életben.

De ez nem genetika. Hozta valaki korábban az afrikaiakat, de nálunk is a lakosság valami nagy százaléka (5-8%?, több éve volt eu-s felmérés), az indiai vidék színvonalán él.

2022. dec. 25. 00:05
 18/24 anonim ***** válasza:

Saját tapasztalot írok.

Nem születtem tehetős családba, túl okosnak sem sikerült csinálni, érettségim van s pár középfokú okj s tanfolyamom. Hátha jo lesz valamikor alapon, egyikben sem dolgoztam, 50 éves vagyok kb 10 munkahelyem volt már, ha nem tetszett valami továbbálltam. Általában gyárakban dolgoztam max kisvezetőként, de nem bírtam a stresszt, jómelós lettem átlagos fizukkal. Aztán nagyot mertem s váltottam ismét, s katás lettem egy alvállalkozónál, 0 ráfordítással. Megvolt az esély hogy elbukom, sőt még másfél után is az volt az érzésem hogy nem tudom csinálni eddig csak szerencsém volt. Adtam 3 hónapot magamnak még, beleadtam apait anyait , s beigazolódott ha mész s csinálod akkor nagy eredménye van. Átlagosan 5x átlagfizetést kapok amiből ugye leadózom így marad 4x es. Megfelezem a fizut, s megy a gyereknek s nekem a nyugdíjhoz befektetésekbe.

Nem kell feltetlen genetika, nem kell diploma, s szerencse sem feltétlen.

Akarás s merés jo nagy cseppnyi kitartással. Nálam ez volt a recept. Kívánom nálad is hasonló legyen.

2022. dec. 25. 11:25
 19/24 anonim ***** válasza:
Vidéki outriban nőttem fel, tudom, miről beszélnek itt fentebb. De azt is, hogy ha az ember tanul és dolgozik, akkor ki tud törni.
2022. dec. 25. 13:50
 20/24 anonim ***** válasza:
69%

Kérdés az volt, hogy mindenki tehet e érte: A válasz, hogy igen, mindenki tehet érte.

Akik itt szajkózzák, hogy nem lehet így, meg nem lehet úgy, azok sorolják már fel, hogy ebben a 2022-es évben mit tettek, ami előreviszi őket? Van egy érzésem, hogy a többség semmit.. max bejárt az utált munkahelyére, meló után meg bedöglött a tv elé sörrel a kezében.

2022. dec. 25. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!