Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Váltsak vagy ne? Mi a helyes...

Váltsak vagy ne? Mi a helyes döntés?

Figyelt kérdés

4 hónapja kerültem egy nagyon jó céghez, hatalmas fejlődési lehetőséggel, jó fizetéssel és az is látszódik, hogy pár éven belül nagyot lehet előre lépni.

A napokban azonban megkeresett egy másik cég, mert rendelkezem egy olyan nyelvtudással, amivel nagyon kevesen, emiatt a fizetés is sokkal magasabb lenne, továbbá a munkakör érdekesebb, változatosabb lenne, mint a jelenlegi.

Ha csak a pénzügyi vonatkozást vesszük, természetesen váltanom kéne, de a morális vonatkozás is fontos számomra. A jelenlegi cég sok időt és pénzt invesztált abba, hogy képezzen, hogy a feladatok el tudjam látni. Faképnél hagyni őket csak azért, mert izgalmasabb munkát és több pénzt kapnék máshol szerintem erkölcstelen.

Olyan, mintha lenne egy párkapcsolatom, de közben egy még szebb és tökéletesebb lány megkörnyékezne én emiatt felrúgnám az egyességünket a párommal és otthagynám. Jogilag lehetséges, emberileg már nehezebb.

Mi a teendő? Milyen szempontokat vegyek számításba?

26f

2022. dec. 22. 09:22
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszi!
2022. dec. 22. 11:14
 12/18 anonim ***** válasza:
Amúgy mennyi az egyik fizu és mennyi másik? Fontos paraméter szerintem. Fiatal vagy még, tanuld meg mihamarabb, hogy a munka az csak munka, semmi másról nincs szó, mint hogy egy jogi személlyel megállapodsz arról, hogy napi x órában hajlandó vagy y pénzért eladni az idődet és a tudásodat. Ennyi és nem több.
2022. dec. 22. 11:27
 13/18 anonim ***** válasza:

Szokták mondani, hogy "üzletben nincs barátság". Ez erre is igaz. Nem szabad lelkiismereti kérdést csinálni az ilyesmiből, mert csak magadat szúrod tökön. Mindkét cégnél kellenél, tehát az egyik céget így is-úgy is "cserben hagyod".

Attól tedd függővé, hogy mennyire akarod inkább az új helyen kamatoztatni a nyelvtudásodat, vagy mennyire nyugis és biztos a mostani hely és ehhez képest mekkora a fizetés különbség.

Mert egy olyan helyet, ahol számítanak rád és biztos az állásod nem érdemes lecserélni egy kevésbé biztos helyre pár tízezer különbségért. De ha fényévekkel jobb az új hely, akkor igen.

Saját példa: most van egy jó nyugis homeoffice melóm. A fizu ugyan nem kiemelkedő, de nincsenek szoros határidők, nincs hajtás, minimális a stressz és aktívan napi kb 5 órát dolgozok csak.

Kaptam nemrég egy ajánlatot, ahol sokkal frisebb rendszerekkel dolgozhattam volna, jó fejlődési lehetőségekkel és 30%-al több pénzért, viszont úgy döntöttem, hogy az ottani hajtás, stressz és határidők miatt nem éri meg nekem, így nem fogadtam el. De lett volna az a szint, aminél elfogadom. Ha mondjuk bruttó 1,8-at ajánlottak volna, akkor már arra lehet, hogy lépek.

2022. dec. 22. 12:12
 14/18 anonim ***** válasza:
Ha még próbaidőn vagy, akkor meg végképp nincs semmi kérdés. Ha a másik jobb SZÁMODRA, akkor menj.
2022. dec. 22. 13:58
 15/18 anonim ***** válasza:
Egy dolog maradt ki az okfejtésből. Az új helyen milyen előmenetelre számíthatsz? Mert oké, hogy most jobban kecsegtet az új, de a jelenleginél úgy látszik lenne karrier is.
2022. dec. 22. 14:38
 16/18 anonim ***** válasza:

Az ne erdekeljen hogy mennyi időt invesztaltak beléd, fordított esetben őket sem érdekelni.

Inkább azt mérlegeld hol fejlődhetnél többet. Ha a másik helyen kevesebbet fejlodhetsz szakmailag és csak azért kapsz több fizetést, mert tudsz egy különleges nyelvet és a jelenlegi fiezetesedbol is jól megelsz, akkor én inkább maradnék.

A nyelvtudásod évek múlva is ott lesz, amikor már szakmailag is előrébb vagy és a kettő kombinációjával még jobb ajánlatot kaphatsz.

2022. dec. 22. 15:25
 17/18 anonim ***** válasza:
Azt viszont érdemes mérlegelni, hogy a ritka nyelvek általában juniorabb pozíciókban értékesek, néhány nagyon speciális (főleg kínai és japán) piacot leszámítva, így a karrierre is jobb odafigyelni már az elején.
2022. dec. 22. 15:58
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha hosszabb távon olyan dologgal foglalkozhatsz ami a "hobbid", akkor bár értem a lojalitást is a szavaidban, akkor ez életed nagy lehetősége, ne sétálj el mellette. Ha a jelenlegi cégnél a vezetőhöz odamész s elmondod az érzéseid s a lehetőséget, nem fog az utadba állni.
2022. dec. 25. 12:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!