Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Váltsak vagy ne? Mi a helyes...

Váltsak vagy ne? Mi a helyes döntés?

Figyelt kérdés

4 hónapja kerültem egy nagyon jó céghez, hatalmas fejlődési lehetőséggel, jó fizetéssel és az is látszódik, hogy pár éven belül nagyot lehet előre lépni.

A napokban azonban megkeresett egy másik cég, mert rendelkezem egy olyan nyelvtudással, amivel nagyon kevesen, emiatt a fizetés is sokkal magasabb lenne, továbbá a munkakör érdekesebb, változatosabb lenne, mint a jelenlegi.

Ha csak a pénzügyi vonatkozást vesszük, természetesen váltanom kéne, de a morális vonatkozás is fontos számomra. A jelenlegi cég sok időt és pénzt invesztált abba, hogy képezzen, hogy a feladatok el tudjam látni. Faképnél hagyni őket csak azért, mert izgalmasabb munkát és több pénzt kapnék máshol szerintem erkölcstelen.

Olyan, mintha lenne egy párkapcsolatom, de közben egy még szebb és tökéletesebb lány megkörnyékezne én emiatt felrúgnám az egyességünket a párommal és otthagynám. Jogilag lehetséges, emberileg már nehezebb.

Mi a teendő? Milyen szempontokat vegyek számításba?

26f

2022. dec. 22. 09:22
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Ne próbálj morális problémává tenni egy munkahelyet. Ugyan úgy ahogy ők is szemrebbenés nélkül megválnának tőled ha nem kellenél.

Te kapsz fizetést ők kapnak munkaerőt.

Ha azt gondolod hogy ugyan úgy megvan a jó fejlődési lehetőséged és még jóval több pénzt is kapsz akkor szerintem vállald el

2022. dec. 22. 09:39
 2/18 A kérdező kommentje:
A problémát az jelenti, hogy 4 hónapja csak tanulok tőlük, bizalmat szavaztak nekem, és fél éve kerestek valakit a pozira. Ha elmegyek, mindig olyan túlterheltek maradnak a munkatársaim, mint most.
2022. dec. 22. 09:48
 3/18 anonim ***** válasza:

Ha nem találtak embert fél évig akkor az nagy esélyel azt jelenti hogy nem fizettek eleget. Ha 20% al többet fizetnének akkor valszeg megfelezték volna a keresést.

A munkatársaid így jártak ők is ugyan úgy azt mondhatják hogy váltani akarnak, vagy hogy több fizut szeretnének.

Ha előre szeretnél lépni akkor bizony kicsit önzőnek kell lenned.

2022. dec. 22. 09:59
 4/18 anonim ***** válasza:

Ahogy #1 is mondta: munkahelyből sose csinálj lelki kérdést. A saját érdekeidet tartsd szem előtt. Ha a másik hely jobb lenne, akkor menj a főnihez, és mondd, hogy így alakult a helyzet, menned kell.

Lehet, hogy nem fogsz tudni azonnal lépni, mert már túl vagy a próbaidőn, de én mindenképp váltanék.

2022. dec. 22. 10:02
 5/18 A kérdező kommentje:
Nem vagyok túl, mert 6 hónap a próbaidő. (Kollektív szerződés). Én nem akarok váltani, szeretek ezzel foglalkozni, de engem keresett meg a másik hely egy nagyon komoly ajánlattal. Nem arról van szó, hogy nem tetszik a jelenlegi munkahely, keveslem a fizut vagy nem jók a munkatársaim.
2022. dec. 22. 10:10
 6/18 anonim ***** válasza:
Túl lelkileg. 10-20-30 ezer forintokert én sem váltogatnék, de ha legalább 50el többet adnak akkor ott már szó nélkül. Persze ez én vagyok, kinek mi a saját stílusa..
2022. dec. 22. 10:12
 7/18 anonim ***** válasza:

#6 célszerű % okban gondolkodni, nem pedig konkrét összegben.

Kérdező ha eldöntötted hogy te mit szeretnél akkor miért teszel fel kérdést?

Ha B cég jóval jobb feltételeket ajánl mint A cég akkor el kell menni B céghez és ennyi.

Ha mondjuk B cég nekem 20% al magasabb bért ad és feltételezem hogy ugyan úgy tudok ott is, olyan területen fejlődni ahogyan A cégnél akkor szemrebbenés nélkül váltanék, függetlenül attól, hogy mi lesz A cégnél azért mert elmegyek.

2022. dec. 22. 10:19
 8/18 A kérdező kommentje:
Tehát röviden: érdemes félretennem a jelenlegi főnököm csalódottságát, aki hosszútávon számolt velem?
2022. dec. 22. 10:23
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem, röviden egy munkahely nem a családod vagy a barátod akármennyire is szeretik ezt hangoztatni, nem tartozol senkinek semmivel, ha van olyan opció ami a te karrierednek jobb akkor továbbállsz.
2022. dec. 22. 10:36
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Szóval, ha van egy cég, aki a fejlődésedbe fektetett 4 hónapot, akkor neked ott le kell dolgozni X évet vagy évtizedet, hogy ezt "visszafizesd"?

Hát nem. Ha van egy másik cég, ami jóval többet fizet ahogy írtad (30-40%?) és a munkakör és jobban érdekel, akkor váltani kell.

Általában az emberek két ok miatt maradnak kevésbé jól fizető munkahelyen. Vagy könnyű a munka, vagy szeretik annyira a munkájukat, hogy semmi pénzért nem váltanának (vagy nem mernek váltani..)

Te ezekbe nem esel bele. Ott dolgozz ahol akarsz, és ne azért maradj, mert úgy érzed, hogy maradnod kell, hogy megháláld a bizalmukat.

2022. dec. 22. 10:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!