Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jónak számít a 430 ezres...

Jónak számít a 430 ezres kezdő bér az Aldiban? (link)

Figyelt kérdés
[link]

#fizetés #állás #kezdő bér
2022. dec. 21. 14:26
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
10. egy tipikus magyar vállalkozó lehet.
2022. dec. 21. 21:07
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
8-as, az ugye megvan hogy a nettó az mindenkinek más? Mert ugye a bruttóból nem ugyanannyit adózik egy négy gyerekes anyuka mint egy 26 éves egyedülálló.
2022. dec. 21. 23:36
 13/16 anonim ***** válasza:
67%

Hagyjuk már ezt az állandó süket dumát. Az emberek 90%-a a bruttója 66,5%-át kapja meg.

És egyébként is ne fogalmazzanak mindig úgy, hogy "430-at visz haza", mert a bruttót kurvára nem viszi haza senki.

A 430 meg nettóban is egy szar fizetés, úgyhogy teljesen tárgytalan az egész.

2022. dec. 21. 23:44
 14/16 anonim ***** válasza:

Minden viszonyítás kérdése. Kedvezmények nélkül a bruttó 430 az kicsivel több, mint nettó 285. Valóban nem sok, de ha figyelembe vesszük, hogy ehhez a munkakörhöz nem várnak el iskolai végzettséget (ahogy a hirdetéseikben láttam, a 8 általános sincs kiemelve), nyelvtudást, tapasztalatot, nincs éjszakás műszak és messze nem nehéz fizikai munkáról van szó, akkor versenyképes.

Nagyon olcsó megoldás lenne a közalkalmazotti- vagy a pedagógus bértáblára mutogatni, hogy nézze meg mindenki, hogy ott mikor lehet ennyit keresni, pedig ez is valid lenne. De akkor nézzük meg a KSH által közzétett medián béreket. Augusztusban a bruttó mediánbér 402.200 Ft volt, vagyis az emberek fele, nem keresett ennél többet. Nyilván azóta pár tízezer forinttal nőtt ez az összeg, talán meg is haladta a bruttó 430-at, de nem jelentősen, ebben biztos vagyok.

Én egy naiv ember vagyok, mindenkinek elhiszem, hogy annyit keres, amennyit egy anonim fórumon állít magáról. Csak néha úgy látom, hogy az itt megfordulók többsége nem tudja elképzelni se, hogy milyen bérekből milyen életkörülmények között képesek élni emberek. Nyilván bruttó 6-800 környékén nem különösebben érdekel, hogy a szomszéd nettó 10K-val többet vagy kevesebbet kap, de ténylegesen vannak, akiknek ez számít. És ez a 10K elég indok lenne ahhoz, hogy munkahelyet váltson, de nem tud, mert nincs munka, és örül neki, hogy egyáltalán tud dolgozni minimálbérért, ami jövőre se fogja elérni a nettó 160-at...

Higgyétek el, akiknek ez valós alternatíva, azoknak egy kimondottan jó fizetés a bruttó 430 - sajnos.

2022. dec. 22. 06:36
 15/16 anonim ***** válasza:
73%
A matektanárom augusztus végétől dolgozik aldiban. Ez a bér jóval magasabb mint az ő tanári fizetése volt.
2022. dec. 22. 07:52
 16/16 anonim ***** válasza:
74%
A bér jó lenne, csak ne venné le az 1/3-át az állam+ne lenne 27% áfa a boltokban. Mert így hiába adnak magasabb bért, alig marad belőle valami nettóban. Nekem 100 ezerrel kevesebb a fizetésem bruttóban, de az adók miatt csak 66 ezerrel kapok kevesebbet, mint akinek 430 ezer a bruttója. Erre még azt mondja Orbán a tegnapi kormányinfón, hogy nálunk alacsony a munkát terhelő adó, azért lehet magas az áfa. Hát én nem vettem észre, hogy kevés lenne.
2022. dec. 22. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!