Mennyire számít a munkaerő piacon előnynek, ha valaki rendelkezik egy BME-s mesterdiplomával?
Szerintem egy átlag cégnél semennyire. A lyuk, amit a HR-es be kíván tölteni, az betölthető bárkivel, akinél ki lehet pipálni, hogy megvan egy oklevél. Az adott íróasztalnál hamar fel tud fejlődni mindenki, akinek valamennyi esze van a szakmához, ha meg végletesen tehetségtelen, akkor majd persze elutálják, de végletesen marha kevés van, aki az adott szakirányt már elvégezte legalább BSC szinten. Egyszer voltam egy busznyi egyetemistával együtt a közlekedési eszközben, egy dologra koncentráltunk, aztán az elején minden harmadik mondatba bele kellett igazítanom (ők már ezen túl voltak az oktatásban), de fél óra múlva tökéletesen értették, mi abban a szűk témában a szitu. Nem mondom azt, hogy másnap akár a fele is jól emlékezett volna, de a munkahelyen meg kénytelen másnap is jól emlékezni.
Egyetemre az ember (főiskola helyett) azért megy, mert ott a tananyag mélyebbre hatol. (tudjuk, hogy már nincsenek hivatalból ilyen megnevezések, mint főiskola, de az adott intézmények képtelenek elrugaszkodni ettől az örökségtől)
5# Linkesz egy ilyet?
Elhiszem, hogy létezik, csak kíváncsi vagyok egy ilyen hírdetésre.
Nekem nincs, neked van abban, hogy 5 % az bizony nem releváns.
De kissé elszomorodtam, hogy felsőfokú végzettséggel ennyit nem értesz, de végül is nem írod, hogy te diplomás vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!