Bevállalnátok úgy 3-4 műszakos munkarendet, ha közben levelezőn egyetemre jártok? Össze lehetne egyeztetni?
Azért célszerű bejárni, mert a számolós feladatokban kell a segítség, meg közben ugye készülni is kell, beadandókat írni, projektfeladatot csinálni stb..
És van olyan tanár, aki katalógust tart.
2: mivel nem kötelező bejárni, nem tarthatnak katalógust. De látom, csak kifogásokat keresel.
Akkor mondom másképp: ha más meló nincs és kell a pénz, akkor vállald el. Ha nagyon akarod, lehet mellette csinálni az egyetemet. De úgy látom, egyiket sem akarod igazán.
Tényleg nem egyformák a levelező képzések. Van ahol megkövetelik a jelenlétet. Mikor vannak óráid? Inkább hétvége? Vagy tömbösítve, de akkor teljes hét?
Bár lehet, hogy mindenképp inkább valamilyen rugalmas beosztásra lenne szükséged
Az attól függ, én szombatonként jártam ki egy második egyetemet. Műszakos munka mellett egy katasztrófa volt, ha néha tudtam is az éjszakás munka közben dolgozni, a túl sok 'normál' (hajnalos vagy nappali) műszaki közben nem, és ugye ügyeket is akkor intéztem. Zéró tanulás, maximális fáradtság szombatra, 8-10 óra ülés a fűtetlen, neonfényes előadókban... nem kívánom vissza. A munkában pedig rossz volt a társaság és rugalmatlan a műszakok beosztása is, és túl sokat kellett utaznom is.
Mindezt azért írom hogy milyen szempontokat érdemes mérlegelni.
Ja, dolgoztam "normál" beosztásban is mellette, az, ha lehet, még rosszabb volt. Talán a részleges HO jelentett némi enyhülést, munka után egyből mehettem tanulni, nem ment utazással az idő.
A mai eszemmel inkább gyűjtögetni kellett volna előre, hogy ne legyek ennyi munkára kényszerülve a tanulás mellett. A munkát is jobban élveztem volna mert meglett volna a konkrét cél és a suli is jobban ment volna később ha nincs akkora nyomás rajtam a melón keresztül.
Ha végzés után azonnal termőre fordul, amit tanulsz, a Diákhitel is opció. Egyéb esetben ne élj vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!