Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kontroller fizetések?

Kontroller fizetések?

Figyelt kérdés

Mekkora jelenleg a kontrollerek bére Magyarországon?

Persze tudom, hogy ez tapasztalattól, pontos feladatkörtől is függ, de szeretnék egy pontosabb képet kapni az elérhető juttatásokról.

Ha esetleg van itt kontroller, aki megadná, hogy mekkora a bruttó bére, az még nagyobb segítség lenne.

Tudom, a neten sok információ van ezzel kapcsolatban, de azok sokszor pontatlan vagy elnagyolt adatok (pl. Hays adatok).

Köszönöm előre is a válaszokat!

2022. dec. 9. 13:16
1 2
 11/18 anonim válasza:
100%

Én arról szeretnék érdeklődni tőletek, mint még gazdasági egyetemi hallgató, hogy ilyen kontrolleri karrier esetén jól gondolom, hogy nem szabad SSC-ben kezdeni (AP, AR stb), mert később nem vesznek fel/át kontrolleri pozíciókba tapasztalathiány miatt?

Csak kontrolling gyakornokból lehet később kontroller?

2023. jan. 22. 19:33
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
#11: SSC-be ilyen AP,AR, GL meg controlling analyst pozíciókba SOHA ne menj, ha fontos a szakmaiság, max gyakornokként tölts el ott egy kis időt, mondjuk 1 evet, de a diplomázásod után mindenképp keress pályakezdő kontrolling pozíciókat. Nem feltétlenül kell kontrolling gyakornoki tapasztalat, de persze előny mindenképp. Es persze gyúrj az exceledre (VBA, power pivot, power query menjen) + idővel a power bi, python programozási nyelv ismerete is fontos, mert a kontrolling egyre inkább megy át az IT vonal felé.
2023. jan. 23. 09:24
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Ja azt kihagytam, hogy idővel az SQL ismerete is nagyon nagy előny ebben a munkakörben
2023. jan. 23. 09:29
 14/18 anonim válasza:
100%

Nagyon szépen köszönöm a választ! Még a big4-okat behozva a képbe, érdemes egyiknél eltölteni pár évet auditon-könyvvizsgálaton gyakornokként kezdve? Ha igen, akkor hány évnyi ottlét után előnyös kontrolling pályakezdő pozíciókhoz? (Úgy, hogy a felsorolt szoftveres képességekkel nem rendelkező egyén, csak maximum excel és power pivot szintjén.)

Vagy pedig az audit gyakornokság helyett, már jobb rögtön egy kontrolling gyakornoki hely, ahol már az elejétől ezen szoftverek használata megy.

2023. jan. 24. 17:59
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz kérdés, mert sok kontrollingos pozícióban előny a könyvelői végzettség vagy a könyvelői tapasztalat. Big4 tapasztalat biztosan jól jön, azt szeretik a multik :D viszont kontrolling gyakornoki tapasztalat is hatalmas plusz, ez kiemelhet a többi pályakezdő közül. Viszont nem mindenhol van Power BI vagy SQL, illetve gyakornokokat nem is nagyon szoktak ilyenekre tanítani, ezeket magadtól kell majd elsajátítani. A jó hír az, hogy a net tele van ingyenes oktató anyagokkal (youtube, Ncore ;) ), így egy forintot nem kell fizetned érte :D
2023. jan. 24. 22:48
 16/18 anonim ***** válasza:
35%
Én Ózdon vagyok egy cég telephelyén kontrolling szakértő 2 éves tapasztalattal - excel, PowerBI, Dashly és SQL tapasztalattal bruttó 950 + cafi
2023. márc. 12. 02:05
 17/18 anonim ***** válasza:
50%

#16: ez így nagyon szép.

SQL-t mire szoktad használni a munkád során?

2023. szept. 19. 11:13
 18/18 NTBS ***** válasza:
Most már elérik a milliót egyes helyeken.
2023. szept. 28. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!