Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pénzügyön belül mi számít...

Pénzügyön belül mi számít SSC-nek, és mi multinak?

Figyelt kérdés
SSC mondjuk a Morgan, Citi, meg BlackRock, de mi a multi? H&M, MOL, LIDL, K&H, vagy melyik cégek?

2022. dec. 8. 20:50
 1/3 anonim ***** válasza:
80%
Nem értem a megkülönböztetést. A multiknak van SSC-jük. Az SSC, ha multié, akkor az multi.
2022. dec. 8. 20:58
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

“Pénzügyön belül” - itt most arra utalsz, hogy van a pénzügyi szektor, és azoknak az ssc-i érdekesek, vagy az összes ssc-n belül a pénzügyi területek, például a BP-nél credit analyst?

“SSC” - shared service center, ez azt jelenti, hogy szolgáltató központ. Egyes pénzügyi szektorban tevékenykedő vállalatoknak vannak más országokban működő szolgáltatóközpontjai, ahogy nem pénzügyi vállalatoknak is. A szolgáltatóközpontok elláthatnak pénzügyi funkciókat pl könyvelés, de nem pénzügyi funkciókat, pl ITsupport mind a pénzügyi, mind a nem pénzügyi vállalatok esetében.

Minthogy ezek a nagyvállalatok, amelyek sscket hoznak létre, többnyire másik országban teszik ezt, így ezek multik. De nem maga az ssc a multi, hanem a vállalatcsoport ami magába foglalja.

2022. dec. 8. 21:15
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igazából ezt a kérdést olvasgattam, és nem teljesen értem, hogy akkor vajon az utolsó válaszoló mit érthet azon, hogy nem SSC-be, hanem multihoz jobb elmenni dolgozni? Az hogy a munka ne back office-ban történjen, hanem tényleg érdemleges legyen? Mert az SSC szerintem is valóban multi.

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..

2022. dec. 8. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!