Hogyan fogalmazzam meg az önéletrajzomban?
Figyelt kérdés
Lényegében arról van szó, hogy van már állásom, de szeretnék megpályázni egy jobb pozíciót egy másik cégnél. Van már egy befejezett mérnöki diplomám, illetve folyamatban van egy másik is. Eddig rendben. De az első diploma előtt elkezdtem egy harmadik (a legelső) mérnöki kart, amit másfél év után félbehagytam, mivel nem találtam meg a számításaimat. Én ezt nem is írnám bele az önéletrajzomban, de a korábbi tapasztalataim alapján mégis muszáj lesz. Több állásinterjún is rákérdeztek már, hogy mivel töltöttem az életemből kieső másfél évet. Volt olyan is, hogy szerintem ez miatt nem kaptam meg egy állást, mert a HR-es szemében úgy tűntem, hogy én mindent könnyen feladok. Szóval ebben kellene segítség, hogy hogyan tudnám szépen megfogalmazni azt, hogy nem fejeztem be azon a szakon tanulmányaimat. A normális válaszokat előre is köszönöm!2010. szept. 30. 18:22
1/4 anonim válasza:
vidéken laktál családi okok miatt, ott állást kerestél, de nem volt, másfél év simán elmegy ezzel eredmény nélkül.
hazudni kell, HRes legyen a talpán, aki megkérdőjelezi hogy mennyi ideig lehetsz álláskereső.
2/4 A kérdező kommentje:
Igen, erre én is gondoltam, de jelen esetben talán egy kis előnyt is jelentene, ha látná a munkáltató, hogy valamennyire tájékozódott vagyok azon a területen is. Vagy inkább ne erőltessem és hagyjam ki egyszerűen?
2010. szept. 30. 18:42
3/4 anonim válasza:
Írd bele, hogy azért hagytad ott, mert időközben rájöttél, hogy az a szak, amit utána kezdtél el, jobban illik hozzád, jobb szakember tudsz lenni belőle és inkább váltottál, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból.
Ilyen tálalásban már pozitív a dolog.
4/4 A kérdező kommentje:
Ez jól hangzik. Köszönöm Mindkettőtöknek a választ!
2010. szept. 30. 22:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!