Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek csak információkat...

Szerintetek csak információkat gyűjtött a csávó a munkámról?

Figyelt kérdés

Feltörekvő félben vagyok. Ide sem szeretném leírni mi ez a szakma. Programozás, fejlesztés, stb. Komoly dolog. Nem is ez a lényeg.

Már vagy fél éve vagy egy éve beszélgettem egy nagy szakmai arccal aki magától keresett meg, persze volt annyi eszem, hogy semmi olyat nem írtam le neki, hogy milyen vállalatnál dolgozom mennyit keresek, mit csinálok pontosan és milyen projecteken.

Sokszor kértem tőle segítséget, de sokszor éreztem úgy, hogy hiába kérek, nem osztja meg velem, hogy hogyan kell a dolgokat megcsinálni. általában akkor kérdeztem amikor valamiben elakadtam és sok segítséget kaptam tőle.

Szóval olyan érzésem volt mintha csak egyfajta mintavételezésként beszélgetne velem, de nem adna vissza információt semmiről.

Ez be is igazolódni látszott, az utóbbi héten elkezdtem egy olyan szimulációs szoftvert használni amit ő is használ és nagyon büszke volt rá.

Nos meglepődtem, hogy mennyire egyszerű, pár kattintással, alap beállításokkal már igazán látványos eredményt hozott, így nem is értettem az ő munkáit, hogy mi ezeken annyira komoly meg szakmai. (már amit mutatott belőle)

Itt jön a lényeg, hogy azért néhány dolog nálam sem volt még tiszta és körülbelül 3-4 napja kezdtem el kísérletezgetni a szoftverrel miközben már fél éve beszélgettem a "mesterrel" elakadtam egy beállítás finomításával és többször több féle módon is megkérdeztem tőle hogyan kell megoldani a problémát. De folyamatosan csak ködösített válaszokat adott. Többször is megpróbáltam finoman rákérdezni, írtam neki, hogy nem megy, segítsen. Adjon kicsit konkrétabb választ.

Én biztos voltam benne, hogy ő pontosan tudja mit kell beállítani, hogy jó legyen. Sőt olyan érzésem is volt, hogy megpróbált félrevezetni amikor más szoftvert ajánlott, hogy inkább azzal próbálkozzak mert ezzel nem érdemes. Mondom én ezt nem fogom elengedni, mert óriási lehetőségeket látok benne.

Ma újra rákérdeztem, hogy mi lehet a hiba a szimulációban mit kellene átállítani, nem-e esetleg ez valami szakmai titok:

"direkt nem mondod el mit kell csinálni mi? 😃 szakmai titkok"

Erre meg gyakorlatilag dobott egy tiltást.

Hogy fél év után miért tiltott le emiatt azért mert 3 napja próbálkozok egy szoftverrel amit ő is használ (és ebből él) ebből én beigazolódni gondolom, hogy hamis "tanító" volt, megpróbált félrevezetni, információkat gyűjtött rólam hogy én miből élek, mi megy a piacon amiket valószínűleg tovább is adott, és szerintem szinte biztos, hogy azért tiltott le, mert valóban szakmai titok, valóban nem fogja elmondani, talán így is már túl sokat mondott el és sarokba szorítottam vele.

így lehet? (csak azért írtam ezt le, hogy páran azért olvassák el, javítsatok ki, ha tévedek, mert szerintem jó a megérzésem)

Most azt is néztem, hogy elég alapos volt, mert minden platformról letiltott.

2022. dec. 2. 23:55
A kérdező szavazást indított:
Igen, azért tilt mert konkurens voltál és túl közel mentél a tűzhöz.
Nem, azért tiltott le mert idiótán kérdeztél rá, hogy direkt nem mondja-e el.
10 szavazat
 1/7 A kérdező kommentje:

Amikor meg megkértem rá, hogy ha ő ennyire pro és 10 éve ezzel foglalkozik akkor átdobom neki a filet nézzen már rá, vagy esetleg pár egyszerű beállítással küldjön már át nekem egy ilyen szimulációt. (aki 10 éve csinálja annak 3 perc sincs, és ha ezt sajnálja rá minek beszélgettünk vagy fél éve?) Mire az volt a válasza, hogy nincs ideje ezzel foglalkozni.

A félrevezető válaszokra mégis volt ideje. És érdekes ez is, hogy letiltott.

Szóval kérlek segítsetek mi lehetett a háttérben legvalószínűbben, és hogy gyakran előfordul-e, hogy ilyen patkányok ráállnak az emberre és próbálják kifigyelni miből él meg az adott piaci területen.

2022. dec. 2. 23:58
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyilvánvaló, hogy senki sem akar magának konkurenciát. Egy szintig segíteni oké, egy szint után már nem. Pláne ingyen. Igaza van, hogy letiltott.
2022. dec. 3. 06:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a gépekhez meg programokhoz zseni vagy, de hogy emberi kommunikációban nulla az is biztos. Nem mindenki rossz indulatú meg iligy.

Mikor ő kérdezett konkrétumot te is csesztél rá normális választ adni. De ha te kérdezel mindenki azonnal válaszoljon.

Más a tudásért, tanulásért fizet. Tanfolyam ára, képzések. Te meg ingyen vársz segítséget ahhoz, hogy jobb legyél a munkádban. Amivel pénzt keresel vagy fogsz leresni. Lehet a mentorod ezért évekig tanult és százezreket ölt bele.

Azt meg pláne nem hiszem el, hogy Yt-n se találtál tutoriált. Ha mást nem legalább egy tört angolos indiai mindenre is tud válaszolni.

2022. dec. 3. 06:09
 4/7 A kérdező kommentje:

yton vegignezni 1000 tutorialt hogy visszafejtsd a problemat, vagy megkerdezni egy magat expertnek mondo tagot aki azt mondja. tessek teso ezt vidd le 0-ra azt meg fel 10 re es jo lesz (mert kb ennyirol van szo) azert eg es fold. ha valoban ert hozza akkor nem nagy ugy odaszolni neha h erre-arra. ha meg valoban csak patkanykodott es kemkedett utanam akkor ertheto h kodositett es felrevezetett. Nem tudom megitelni ezert is kerdeztem. Folyamatosan turom a tutorialokat olvasom a szoftverek hasznalati utmutatoit de a mai szoftverek teljes leirasanak a vegig olvasasa akar egy evbe is telhet. es akkor 1 honap mulva mar jon egy fejlesztes ami 50 erteket frissit vagy mas kiadas mas fejlesztotol.

aki valoban olyan pro ebben h vallalja a kezdok mentoralasat az nem fog letiltani hanem elmondja hogy mit kell csinalni.

nem pedig azt mondja viragnyelven, hogy probalkozz mas szoftverrel ami szar es add fel. mert en ebbol elek es proballak belulrol megrohasztani. ha meg nem adod a borod egyszeruen letilt?... bocs de en ezt latom.

az utolso valaszbol olyan sejtesem van mintha felismert volna valaki. lehet a fel ev beszelgetes alatt az emberem a fel orszagnak korbekurtolte miket csinalok es hogy kommminikalok mikor kivel....

2022. dec. 3. 07:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Orvos látott már? Komoly üldözési mánia tüneteit mutatod...
2022. dec. 3. 08:35
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy nem értett annyira hozzá, mint ahogy előadta.

Az biztos, hogy bunkó voltál és szerintem paranoiás is picit.

2022. dec. 3. 17:18
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
hallgass el
2022. dec. 3. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!