Ez mennyire jellemző más SSC-nél?
2-3 külföldi nemzet teljesen leuralta az SSC-t, ahol dolgozom, az egyszerű csoportvezetőktől igazgatói szintekig, pofátlan módon tolják egymást egyszerű származás alapján kialakított kapcsolatrendszer szerint.
A nagy csoportomban az elmúlt 1.5 évben 13 embert vettek föl, ebből 1 magyar.
Ennek ellenére még konkrét magyar nyelvtudást igénylő pozira nem hajlandóak magyarokat fölvenni, mert "diversity".
Máshol is ilyen a helyzet?
Mennyire jellemző az főleg az adott ország kultúrájáról függ , ahol a cég központja található.
Egyébként láttam ilyet nagy nemzetközi cég, IT és indiaiak. Nem volt pozitív a vége.
Nálunk mindenki magyar de láttam ilyet, ott az arabok nyomulnak (egy nagy arab országban is volt 'testvér' SSC is.) Viszonylag normálisak voltak egyébként, leginkább ugródeszka volt nekik a hely más EU-s országok és cégek felé.
Illetve olyat is láttam ahol a helyi (másik, Budapesten kívüli város) "krém" gyalult le mindent és mindenkit. Persze ők is sorra kerültek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!