A magyar mérnökök miért nem kérnek több fizetést?
Quality technikus pozicioban brutto 500 a bérem a quality mérnők fönököm msc diplomával keres 600 bruttot.
Hogy kérjek több fizetést ha a mérnökök sem akarnak maguknak többet kialkudni?
10-es a bérek nem nyugatiak, de a jelenlegi politikai rendszernek nem célja az, hogy egyedülálló fiatalként lakáshoz juss. Ez nyugaton sincs másképp. Én is fiatal vagyok, már van családom, de a lakásomat 6 éve vettem egyedülállóként hitelre 6 millió forintért. Itt is az a cél, hogy bizonyos rétegnek legyen egzisztenciája a többi kiszolgáltatott legyen, lásd való élet. Én vagyok a korábban is hozzászóló QA technikus.
Múltkor jelentkeztem máshová 45kmrel odébb lévő településre. Mondtam hogy nyitásként túlóra minden nélkül nettó 500at kérek. Közölte az ürge, hogy náluk a bruttó sincs ennyi. Mondtam kb 3 perc beszélgetés után, hogy tegyük is le a telefont, mert ennek semmi értelme így.
A mérnökök többsége nem ambiciózus ember.
A közgazdász végzettségűek viszont sokkal inkább azok, ezért nem ritka,hogy többet keresnek, mint a mérnökök, pedig a műszaki diploma piacképesebb.Viszont az üzleti diplomás sokkal jobban eltudja magát adni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!