A magyar mérnökök miért nem kérnek több fizetést?
Quality technikus pozicioban brutto 500 a bérem a quality mérnők fönököm msc diplomával keres 600 bruttot.
Hogy kérjek több fizetést ha a mérnökök sem akarnak maguknak többet kialkudni?
Töketlenek a mérnökök. Ez van sajnos Mo-on beléjük nevelve 5-6 év egyetem alatt, h semmit nem érnek.
Nem véletlen volt régen szakszervezet minden cégben. Vicc, hogy érettségi nélkül alkalmazottként vannak akik ennyit keresnek. Ló@@@@r vásárló értéke nincs a magyar mérnöki fizetéseknek.
Nem töketlenek, hanem egész egyszerűen nem adnak többet. Hiába mondod, hogy bruttó 1-1,2 milliót szeretnél, szinte majd kiröhögnek az interjún.
A sima mérnöki munka, ami nem villamos vagy IT, teljesen kifulladt, kalap szart nem ér, senkinek nem javaslom 2022-ben, hogy pl. gépészmérnöknek tanuljon.
Én vagyok a korábbi QA technikus. A munkakörömből fakadóan nagyon sokszor találkozom olyan mérnökkel, aki abszolút nem ismeri a saját területe gépparkját és a srácot is azért tűrik meg a cégnél, mert az apja szereli a vállalati kocsikat. Van, aki meg idős nem ebbe a világba született, ő meg nyugdíjba készül. A gépészmérnöknek igen ez a baja, hogyha ismeri a gépparkját már örülhetsz, de biztos alul van fizetve, ha meg nem akkor vagy valaki valakije, vagy egyszerűen ennyi pénzért nem érdekli csak elvan, így pedig az én munkámat is korlátozza, mivel ugye a folyamatok egymásra épülnek.
Nem mellesleg, aki mondta, hogy szakképzés nélkül is lehet jó pénzt keresni, igen igaza van, de szintén a munkakörömből adódóan sokszor dolgozom együtt operátorokkal és bizony van, aki ezért a pénzért kiköpi a belét, tudom mert én is szoktam segíteni, amikor ilyen munka van, annak érdekében, hogy haladni tudjak, ő meg arra tudjon kiemelt figyelmet fordítani, ami a feladat. Sokan lehülyéznek operátorokat technikusokat, pedig közöttük is sok értékes ember van. Lehet operátor, de lehet egy jó varrónő, aki pl lényegesen olcsóbban kezeli a ruhádat, vagy a férje épp karosszériás, aki hamarabb fogad és becsületesebb munkát lát el.
Elhihetitek, hogy nem szólom le a mérnököket, de operátorok között is sok értékes ember bújik meg. Míg egy mérnök is lehet jó, de a mérnöki munkakörre sajnos a mai tapasztalataim azt mutatják, hogy haverok, tűzhöz közelálló buta emberek állnak, ahol anyu, apu megvette a diplomát és a srác nem a gyári munkából, hanem az azon kívül eső maszekolásból szedi, szedeti meg magát, mert szerez néhány kuncsaftot.
Természetesen ezen a helyzeten lehetne változtatni, hogy családtagok ne dolgozhassanak egy cégnél befolyásos szerepben. Azaz kizáró oknak tartom az olyan leosztást, hogy egy diplomás egy sori dolgozó, azt is, ha két diplomás. Ellenben a két sori dolgozó családtagot nem. Így némileg ez a dolog csökkenthető, és lehetőség tárulna független személy bejutására. Persze ez csak ideális helyzet lenne, de a jelenlegi munkaerőpiacot ez nem érdekli, és nem is cél, hiszen minden hal a fejétől bűzlik. Példát vesznek a haveri magyar kormányról.
A gépészmérnöki fizetések leragadtak 5 évvel ezelőtt kb.
Én is Quality mérnökként dolgozok, br 600 a bérem, ez a cég többi mérnöki területéhez képest elég erősnek számít sajnos. Ebben a szakmában a csúcs kb a br 1 millió, ami brutális nettó 660k... Ebből egy mai fiatal nehezen, vagy inkább sehogyan nem fogja tudni felépíteni azt, mint az idősebb mérnöki generáció. Gondolok itt a saját házra főként
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!