Mi fog várni ha kimegyek Kanadába dolgozni diplomás mérnökként?
Elsődlegesen Vancouver érdekelne. Mennyire jó az életszínvonal kint ha mérnöki diplomád van? Mennyire szívesen fogadják a magyar dolgozokat kint?
Jól tudok angolul.
Opsz, nem hinnem, hogy rasszista volt a hsz em. Csak mert leirtam a roma szot? Nemar. Irtam is hogy a reszletek ismerete nelkul, bocs. Ezt komolyan is gondoltam. Persze elindult a szokasos magyar szarcunami. Sajnos a 9 es tevedett a karakter rajzban. Kulfoldon elek es ha mar at kell szamitani, kb 4 milla netto a havi fizum. En se vagyok teljesen magyar, de mindegy is. O ezzel a szemlelettel Kanadaban se lesz sose boldog.
Menekult statusz annyit jelent, hogy valakit a hazajaban faji, vallasi, nemzetisegi, politikai vagy meghatarozott tarsadalmi csoporthoz valo tartozasa miatt uldozik es ezert, vagy az uldoztetestol valo megalapozott felelme miatt nem terhet vissza hazajaban. Namost mi az uldoztetes? Alapveto emberi jogok serelme, mint pl elethez, testi egeszséghez valo jog, szoval sulyos serelem. Szar dolog a diszkriminacio, de azert csak akkor jar menekult statusz, ha kummulativ alapon az alapveto emberi jogok serulnek miatta (lakhatashoz, munkahoz valo jog, alap egeszsegugyi ellatashoz, oktatashoz valo jogok pl, es ezek kozul tobb is).
A videki elnyomott romak azert jo pelda, mert esetukben akar indokolt is lehet a statusz megitelese (esete valogatja - a rendori eroszak aldozatai pl jogosultak ra). De hogy az ertelmisegi ciganyokat Mon halalos eletveszely fenyegetne, azer az eros. Tobb ilyen ismerosom van, soha fel nem vetodott, hogy jelentos hatrany erte volna oket (az nem szamit annak, ha ugy erzed a szarmazasod miatt nem vettek fel valahova dolgozni). Persze, kapott menekult statuszt Mohacsi Viktoria is - volt EU parlamenti kepviselo. No comment.
Lehet hazudozni a kanadai hatosagoknak, akik meg ezt idonkent beszopjak. Miert? Mert ketseg eseten a kerelmezo javara dontenek. 10 esnek nem ajanlom ezt az utat, se mas legkonnyebb utat. Akkor se ha a tobbseg mindig ebbe az iranyba mozdul.
Amugy sok szerencset 9 esnek. O tudja mi volt az interjun. En a gyalazkodason konnyen atlepek, mert ez a serult emberek reakcioja. Peace
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!