Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen munkahelyi lehetőségek...

Milyen munkahelyi lehetőségek vannak? Hol tudnék dolgozni úgy, hogy mellette életem is legyen?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Jelenleg első éves egyetemista vagyok, szóval még van pár évem hátra, ameddig teljesen a munka világába lépek. Viszont volt szerencsém kipróbálni magam pár munkahelyen (kihagytam egy évet) és jelenleg is egy call-centerben dolgozom egyetem mellett. Persze ezen kívül nyaranta is dolgoztam, mint gimnazista. Sosem okozott gondot, ha dolgoznom kellett, mindig becsületesen végeztem a munkám, és egyáltalán nem esik nehezemre dolgozni. Viszont én azzal szeretném tölteni az életemet, hogy tényleg élek. Nem szeretnék belekerülni a "rat race-be". Dolgoztam már multinál tavaly és egyszerűen elrettent, hogy olyan életem legyen, mint az ott dolgozóknak. 10-18-ig dolgozni minden egyes nap és évekig ugyan azt csinálni. Szeretnék karriert, nem erről van szó és nem a munka az, ami megrémiszt, hanem ez az életforma. Az egyetemen többször is hivatkoznak az ilyen fajta munkára (persze nem csak multik esetében) és a hideg kiráz a gondolattól, hogy ebben éljek. Köszönöm a válaszokat! 20/L

2022. nov. 24. 13:40
 1/6 anonim ***** válasza:
59%

Mit tanulsz?

Én pl programozó vagyok. Dolgozok heti kb 40 órát, azon kívül élek :-)

2022. nov. 24. 13:52
 2/6 anonim ***** válasza:
79%

Akkor mégis mit szeretnél? Részmunkaidősként nem fogsz tudni se megélni se karriert csinálni.

Esetleg vállalkozhatsz, ha olyat tanulsz ami ezt megengedi, viszont azt mielőtt rendesen beindítod heti több mint 40 órát fogsz dolgozni rajta.

2022. nov. 24. 15:25
 3/6 anonim ***** válasza:
78%

Szép álmok! Majd felébredsz. :)

Milyen karriert szeretnél, ha csak félig meddig rakod oda magad? Hogyan, de legfőképpen miből szeretnél élni, ha nem szeretnél pl. 10től 18ig dolgozni?

Szoktasd magad a gondolathoz, hogy "olyan életed lesz, mint az ott dolgozóknak" 😄

2022. nov. 24. 16:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Fiatal vagy, nő vagy... van másik lehetőséged. Gazdag, karrierista pasast kell fogni.

Csak ugye ott is nagy a verseny, mert van aki egyetemet sem végez, így még rosszabb munkára számíthat mint te, úgyhogy bevállalósabb a férj fogásban is. Ehhez gyomor kell kislány, de legalább nem lesz rat race

2022. nov. 24. 17:25
 5/6 anonim ***** válasza:
77%

"Szoktasd magad a gondolathoz, hogy "olyan életed lesz, mint az ott dolgozóknak" 😄"

Nem, nem lesz neki olyan.

Az ilyenek szoktak "önmegvalósítani" pár évet, értsd kifogni valami pénzes pasast, vagy apucit fejni otthon, aztán 30 körül kezd rájönni, hogy számlát kellene fizeni, a vége meg multi, csak nem az irodában, hanem a kassza mögött

2022. nov. 24. 17:26
 6/6 anonim ***** válasza:

És mégis mire gondolsz,

Sz rmberek jelentős része 8/10-16/18 ig dolgozik.

Aki valami többet akar/tud az még többet. A válalkozók bőven dolgoznak 8-20ig.

A kerrieristák is.

Persze bele lehetfutni jo dolgokba is de abban esetben is vannak huzós napok/hete/hónapok.

Esteleg ha okos vagy ügyvéd leszel,ott vannal lájtos időszakok,meg látástól-mikulásig időszakok de változatos.

2023. márc. 31. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!