Milyen szakmát tanuljak ki? 22/F
Már 2 éve dolgozom vámügyintézőként. Nem egy rossz munkahely, érdekes maga a szakma is, de szívesen váltanék, kipróbálnék mást is.
Gondolkoztam, hogy kitanulom az autószerelő szakmát, de sokan lebeszéltek róla, illetve sok helyen olvasom, hogy rövid távra érdemes, mivel az autók egyre jobban átállnak az elektromos hajtásra (engem ergó a belső égésű motorom érdekelnek).
Milyen szakmák, hivatások vannak manapság, amik keresettek, nincs belőlük túlképzettség és viszonylag jól fizetnek?
2035-ig fixen árulnak belsőégésű motorú autókat plusz azok még jelen lesznem 10-20 évet utána.
Amúgy meg féket, futóművet mindig szervizelni kell illetve a teherautóknál nem lesz egyszerű elterjednie az alternatív hajtásnak.
Ha érdekel kezdj bele az autószerelőibe (ezt is tettem estin csinálom)
#2 Az okos otthon azért nem akkora durranás, hogy úgymond specializálódni kellene rá kivitelezési oldalról. Egy villanyszerelő ugyan úgy csinál PLC, hajtás vezérlőszekrényeket is, ami azért 2 fokkal komplexebb egy okosotthonnál.
Az elektromos autó szerelés más, de az sem autóvillamossági szerelő elektromos autóra specializálódva, hanem alternatív járműhajtás technikus. Önmagában egyikkel sem megy sokra.
Én se vállalnám el, mert nem éri meg. :D
Mire 2x egységáron megcsinálsz egy 200m2 okosotthont, 1x áron megcsinálsz 3-4 alapszerelést. Lehet, hogy az egységára jobb, de jóval több idő elmegy vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!