Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hasonló helyzetből hogyan...

Hasonló helyzetből hogyan jöttél ki?

Figyelt kérdés

10éve van meg a vendéglátás szervező közgazdász végzettségem, turizmus vendéglátás szakon.

Emellett van egy vagyonőri okjm.

Az elég úgy hozta h utóbbiban volt lehetőségem dolgozni, amellett hogy a családi üzletünkben ragadtam mint eladó és árúfeltöltő.

Amikor váltani akartam mindig megkaptam h miért nem jó h a sajátod csinálod, meg idegennek minek fizessek stb..

Így a diplomám csak van..azzal már nem tudok mit kezdeni, mivel se tapasztalatom, se tudásom nincs már belőle..

2022. nov. 23. 22:18
 1/10 anonim ***** válasza:
20%
Letettem egy nem büfészakos diplomát.
2022. nov. 23. 22:27
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Meg kell beszélned a szüleiddel, hogy akarsz a szakmádban dolgozni. Ha mást nem, nyissanak neked egy éttermet.
2022. nov. 23. 23:22
 3/10 anonim ***** válasza:
57%
Elköltöztem, dolgozni kezdtem egy olyan munkahelyen, amit én választottam ki, levelezőn egyetemre jártam (nem kamu szakra) és felépítettem a saját életem. Nem kértem a családi bizniszt és engedélyt sem a döntéseimhez. A felelősséget is vállaltam és ma már független, családos ember vagyok, aki 10+ ezer km-re él a szüleitől. Mert ezt akartam és meg is valósítottam.
2022. nov. 24. 00:13
 4/10 anonim ***** válasza:
55%
Annyira furcsa ez, mert én meg örülnék neki, ha lenne egy családi üzletünk és nem más cégének termelném a profitot.
2022. nov. 24. 01:02
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Velem vad idegen munkáltatók jobban bánnak mint a saját szüleim.

Csak ki akartak használni a családi vállalkozásban pár száz forintos órabérért.

Évekig azt hazudtam, hogy esténként bulizni és csajozni járok, közben estin tanultam a főiskolán.

Odáig elmentem, hogy egyik csopottársam bepaliztam, találkozott a szüleimmel és két évig játszotta előttük, hogy a barátnőm.

Pár hónappal államvizsga előtt felismert egy ismerősük a suliban és kitagadtak.

Ennél jobban nem is alakulhattak volna a dolgok..

Csoporttársam éppen kirakták az elbérletéből úgyhogy béreltünk egy közös lakást és 4-5 hónapon keresztül csak tanultunk amig otthon voltunk.

4-5 ös záróvizsgákkal végeztünk aztán komolyra fordultak a dolgok.

2022. nov. 24. 01:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

"Annyira furcsa ez, mert én meg örülnék neki, ha lenne egy családi üzletünk és nem más cégének termelném a profitot."

Na, ez nagyon család és nagyon cégfüggő. Lenne olyan, amiben nem dolgoznál, főleg, ha szavad sincs, mert bár "családi", nem te irányítasz, hanem a szüleid megmondják, hogy felnőtt ember létedre mit tehetsz, mikor teheted, miről-mit gondolhatsz, aztán meg megengedik, hogy örülj, mert hát a "sajátod". Nevetséges.

Biztos vannak olyan mindenki-szeret-mindenkit családok, mint a gejl amerikai karácsonyi filmekben, csak ez ritka a magyar valóságban.

2022. nov. 24. 01:52
 7/10 anonim ***** válasza:

“ Amikor váltani akartam mindig megkaptam h miért nem jó h a sajátod csinálod, meg idegennek minek fizessek stb..”

És rajta van a cég “tulajdoni lapján” a neved? Mert ha nincs, akkor nem a sajátod

2022. nov. 24. 05:57
 8/10 anonim ***** válasza:
7: Ha a profitot egyenlően elosztják, akkor mégis az.:)
2022. nov. 24. 06:08
 9/10 anonim ***** válasza:

10 honap alatt betanulsz full stack kodmajomnak:

[link]

2022. nov. 24. 08:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Megnézném, hogy Ausztriában milyen munkalehetőségek vannak vendéglátósként. Kimennék szállással + étkezéssel valahova, ahol keresnék 1300 euró nettót, megtanulnám a nyelvet és szépen elkezdenék felfelé lépkedni.
2022. nov. 25. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!