Hasonló helyzetből hogyan jöttél ki?
10éve van meg a vendéglátás szervező közgazdász végzettségem, turizmus vendéglátás szakon.
Emellett van egy vagyonőri okjm.
Az elég úgy hozta h utóbbiban volt lehetőségem dolgozni, amellett hogy a családi üzletünkben ragadtam mint eladó és árúfeltöltő.
Amikor váltani akartam mindig megkaptam h miért nem jó h a sajátod csinálod, meg idegennek minek fizessek stb..
Így a diplomám csak van..azzal már nem tudok mit kezdeni, mivel se tapasztalatom, se tudásom nincs már belőle..
Velem vad idegen munkáltatók jobban bánnak mint a saját szüleim.
Csak ki akartak használni a családi vállalkozásban pár száz forintos órabérért.
Évekig azt hazudtam, hogy esténként bulizni és csajozni járok, közben estin tanultam a főiskolán.
Odáig elmentem, hogy egyik csopottársam bepaliztam, találkozott a szüleimmel és két évig játszotta előttük, hogy a barátnőm.
Pár hónappal államvizsga előtt felismert egy ismerősük a suliban és kitagadtak.
Ennél jobban nem is alakulhattak volna a dolgok..
Csoporttársam éppen kirakták az elbérletéből úgyhogy béreltünk egy közös lakást és 4-5 hónapon keresztül csak tanultunk amig otthon voltunk.
4-5 ös záróvizsgákkal végeztünk aztán komolyra fordultak a dolgok.
"Annyira furcsa ez, mert én meg örülnék neki, ha lenne egy családi üzletünk és nem más cégének termelném a profitot."
Na, ez nagyon család és nagyon cégfüggő. Lenne olyan, amiben nem dolgoznál, főleg, ha szavad sincs, mert bár "családi", nem te irányítasz, hanem a szüleid megmondják, hogy felnőtt ember létedre mit tehetsz, mikor teheted, miről-mit gondolhatsz, aztán meg megengedik, hogy örülj, mert hát a "sajátod". Nevetséges.
Biztos vannak olyan mindenki-szeret-mindenkit családok, mint a gejl amerikai karácsonyi filmekben, csak ez ritka a magyar valóságban.
“ Amikor váltani akartam mindig megkaptam h miért nem jó h a sajátod csinálod, meg idegennek minek fizessek stb..”
És rajta van a cég “tulajdoni lapján” a neved? Mert ha nincs, akkor nem a sajátod
10 honap alatt betanulsz full stack kodmajomnak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!