Van akit hasonló helyzetből vettek fel?
Az az álmom hogy orvos legyek, de sajnos egy szakgimibe járok (ami legalább Egézségügyis), és itt nincs kémia felkészítés, biosz is csak mutatóban, tehát nekem kell otthon tanulnom egyedül.
Ezt kb egy éve határoztam el, és elején még nem ment jól ez az otthon tanulás, sőt..
Mostanra viszont egyre elszántabbá váltam, és már jó pár hónapja napi 5 órát tanulok, (ebből 1.5 óra kémia számolás, 1 óra kémia elmélet, 2.5 óra biosz).
A kémiát nagyjából befejeztem, és csináltam egy középszintü érettségit, az 75 százalékos lett, bioszbol pedig 80.
A kémia számolással az ötösöm lesz kémiából, 520as feladatnál tartok, úgy számolom nyárra befejezem.
Ez jónak számit? Sok lemaradásom van még?
Ti szűk egy évvel az érettségi elött milyen próbaérettségiket irtatok?( jövőre fogok érettségizni) Illetve van köztetek olyan aki nem gimiből ment orvosira?
Motivált vagyok nagyon, de néha elbizonytalanodok hogy sikerülhet e, mert a legjobb gimikből is nehéz bekerülni, nem ilyen harmat gyenge sulibol..
Válaszotok/tapasztalataitok megosztását, előre is köszönöm!
Szeptembertől megyek, beszerveznek az egyik gimibe előkészítőre, de magántanár az egyrészt drága, másrészt meg nincs itt a környéken..
De erről a felkészítőröl is sok jót hallottam, meg biztos segít.
Szerintem meg lehet csinàlni simán. Nem pont ez volt velem, de kicsit hasonló. Külföldiként készültem fel a 0ról a Magyarországi emeltre, és 5ös lett.
Elszántsággal, kitartással menni fog, hajrá! ;)
Ha az elszántság, motiváció és alázatosság megvan, akkor csak csinálni kell tovább, és sikerülni fog. A tehetség is fontos persze, de Te már most hosszú időkön keresztül tudsz önállóan(!!) tanulni, ez pedig sokkal de sokkal többet számít hosszútávon!
Arra figyelj, hogy az elméletet értsd amennyire csak lehet! Ha nem elég a könyvből, akkor olvass utána/nézz videókat neten, akár angolul is, mert ha azt tudod, akkor bármilyen példát meg tudsz oldani amit az érettségi hozhat.
Nem látom akadályát hogy elsőre sikerüljön a felvételid és 7 éven belül Dr. legyen a neved előtt. Hajrá :)
Nagyon köszönöm a pozitív, motiváló válaszaitokat!
Igen valóban én is úgyérzem adott minden, csak mint fentebb említettem akkor is néha elöjön az elbizonytalanodás, de sokat jelentenek ezek a tapasztalatok, amiket megosztotok, és motivációt is ad nem keveset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!